Lovligt at give penge til motorvej?

Under overskriften ”Slut med lovløs plet” havde Preben Bang Henriksen, folketingsmedlem (V), retsordfører (29.8.) et læserbrev, hvor han glædede sig over, at der nu var enighed i "samfundet" om, at den lovløse plet skulle fjernes fra Christiania.

Jeg kunne ikke være mere enig.

På siden efter P.B.H.’s læserbrev var der et læserbrev fra tre af Aalborg Alliancen medlemmer, Rasmus Haugaard, Peter Birkegaard og Henrik Bjørn. Overskriften var ”Aalborg har både evnen og pligten”.

Baggrunden for læserbrevet fra Aalborg Alliancen er Aalborg Kommunes kommende budgetforhandlinger, hvor der skal spares på driften overalt. I Vadum bl.a. ved at fjerne vores bogbusser og erstatte dem med en ubemandet container af en eller anden slags i tre dage om måneden.

Disse forslag – inklusiv kommunens begrundelse - til besparelser har vakt forargelse blandt mange af Aalborgs borgere. 

Det går atter ud over den "lille" i samfundet. Borgerne har derfor forsøgt at komme med forslag til, hvor man i stedet kunne spare.

Iblandt forslagene er, at Aalborg Kommune skal stoppe opsparingen til Egholm-motorvejen og i stedet bruge de mange millioner til borgernes velfærd. 

Det kvier Aalborg Alliancens mægtige erhvervsfolk sig ved at acceptere og mener, at Aalborgs borgere sammenblander budgetterne for drift og anlæg.

Erhvervsfolkene mener også, når kommunen har pengene fra en særskat på erhvervslivet, så er det også rimeligt, at erhvervslivet får indbetalt skat tilbage til at bygge en tredje Limfjordsforbindelse over Egholm til ca. to milliarder kroner mere end tunneludvidelse ville koste. To milliarder kroner, som går fra borgerne direkte til det dyreste statslige projekt.

Derfor min gode ven, Preben Bang Henriksen, håber jeg, at du tager min udfordring op og får rette ministerium til at klarlægge, om Aalborg Kommunes overlevering af 30 millioner kroner til en statslig opgave er lovlig.

Skulle nogen være i tvivl om Prebens habitus i sagen, så kan I godt slappe af. Vi får et ærligt svar fra Preben, som ikke er bange for at tale Roma midt imod..

I rigtigt gamle dage afsluttede Cato Den Ældre alle sine taler med: ”I øvrigt mener jeg, at Khartago bør ødelægges”.

Jeg, Christian Den Ældre, vil slutte mit indlæg med: ”I øvrigt mener jeg, Aalborg Kommune skal servicere egne borgere, før de hjælper staten med at bygge motorveje”.

Jeg, Christian Den Ældre, vil slutte mit indlæg med: ”I øvrigt mener jeg, at Danmark atter skulle indføre demokratiet, hvor man lytter og tager hensyn til mindretal og mindre stærke grupperinger”.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.