Mette Frederiksen vil sige undskyld

løfte: Børn fra Grønland og Godhavn får en undskyldning, hvis Mette Frederiksen bliver statsminister

Esben Agerlin Olsen
Mette Frederiksen fra Socialdemokratiet ankommer for at holde partiledertale på Hovedscenen i Allinge på Bornholm under Folkemødet 2019, fredag den 14. juni 2019. Foto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix
Politik 14. juni 2019 14:31

ALLINGE: Den socialdemokratiske formand, Mette Frederiksen, lover undskyldninger, hvis hun bliver statsminister - til de mishandlede fra børnehjemmet Godhavn, til grønlandske børn, som blev flyttet til Danmark og til handicappede, som er blevet dårligt behandlet. Det sagde hun, da hun talte på folkemødet i Allinge på Bornholm fredag.

Derimod var det begrænset med løfter til de partier, som skal gøre Mette Frederiksen til statsminister, og som hun igen lørdag morgen skal forhandle med på Christiansborg.

Der skal være styr på indvandring og flygtninge, betonede hun meget hurtigt i sin tale.

Tåbelige kagefejringer

- Vi skal passe på Danmark, sagde hun med præcis de samme ord, som fungerende statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) ofte har anvendt.

Hun tilføjede imidlertid:

- Børnene på Sjælsmark skal vi også passe på. Selvfølgelig skal vi også passe på dem, sagde Mette Frederiksen.

- Vi kan gå mere op i integration end tåbelige kagefejringer, tilføjede hun.

Samtidig holdt hun fast i en ”værdig tilbagetrækning for de mest nedslidte.” Hun sagde ikke direkte tidligere folkepension for bestemte grupper, sådan som partiet tidligere har fremlagt planer for.

Slut med ultimative krav

Partiformanden stillede i udsigt, hvad der kan gennemføres, hvis hun kan blive enig med Enhedslisten, Radikale Venstre og SF. Velfærd kan sættes først, nedskæring på de unges uddannelse kan fjernes, uddannelsesloftet kan afskaffes - børnefattigdom og grådighed kan fjernes fra dagsordenen

Og så mindede hun om, at det hele koster noget. Der er en regning, der skal betales. Derfor må det være slut med ultimative krav, lød det fra favoritten til statsministerposten.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...