Nordjylland

Miljøstyrelsen: Tre ulveangreb i Nordjylland

Fåreavlere får erstatning, efter deres dyr er blevet dræbt af en eller flere ulve

Seneste ulveangreb i Nordjylland er dette får, der blevet dræbt ved Bjergby mellem Hjørring og Hirtshals den 9. december. Privatfoto fra Facebook-siden ’Her er ulven i Danmark’

Seneste ulveangreb i Nordjylland er dette får, der blevet dræbt ved Bjergby mellem Hjørring og Hirtshals den 9. december. Privatfoto fra Facebook-siden ’Her er ulven i Danmark’

NORDJYLLAND:Ulve har angrebet dyr flere steder i Nordjylland, konkluderer Miljøstyrelsen.

Derfor er der nu erstatning på vej til nordjyske fåreavlere, efter obduktion og dna-prøver har påvist, at fårene blev dræbt af en eller flere ulve.

Miljøstyrelsen har afsluttet vurderingen af tre formodede ulveangreb på får i Nordjylland.

Efter vildtkonsulentens obduktion og dna-prøver fra de dræbte dyr bliver der nu udbetalt erstatning til fåreavlerne ud fra en konklusion om, at der er tale om ulveangreb, skriver Facebook-siden "Her er ulven i Danmark".

En side, som forsøger at belyse konsekvenserne af fritlevende, vilde ulve i Danmark.

De seneste tre sager vedrører to får, der i november blev dræbt nær Aggersund samt et der blev fundet dræbt ved Bjergby i begyndelsen af december.

- Vi kan ikke sige, om det er den samme ulv i alle tilfælde, eller en ulv som vi kender fra ulve-registeret i Tyskland. Her afventer vi en nærmere individanalyse af dna-prøverne, siger kontorchef Annette Samuelsen fra Miljøstyrelsen til "Her er ulven i Danmark".

Men styrelsen har altså besluttet, at der er grundlag for at betale erstatning til fåreavlerne efter disse ulveangreb.

- Vi følger udviklingen i Nordjylland tæt og opfordrer husdyrholdere til at holde godt øje med deres dyr. Det er vigtigt, at man melder hurtigt ind til vildtkonsulenten, så vi få taget en dna-prøve hurtigst muligt, hvis der er mistanke om et ulveangreb, tilføjer Annette Samuelsen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.