Mindre EU - mere sund fornuft

MEDLEMSKAB:Da seks lande i starten af 1950’erne slog sig sammen og etablerede Det Europæiske Kul- og Stålfællesskab, var det med et ønske om samhandel, velstand og en fredelig sameksistens efter en frygtelig verdenskrig på vores kontinent.
I Danmark var der en moderat skepsis overfor det, der senere kom til at hedde EF, men et flertal af danskerne endte med at stemme ja til medlemskab, da der i 1972 blev afholdt folkeafstemning.
For danskerne vejede udsigterne til eksport, frihandel og bedre økonomi tungere end frygten for, hvad det nye samarbejde måtte indebære af ubekendte.
Hvis EF dengang havde slået sig op på 11 ugers tvungen barsel til fædre og en europæisk minimumsløn uden hensyn til den danske model, tør vi godt slå fast med syvtommersøm, at danskerne havde vendt tommelfingeren nedad.
Og så har vi hverken nævnt planerne om et forbud mod lakridspiber eller det stakkevis af papirarbejde, som bureaukraterne i Bruxelles har påbudt vores virksomheder at bøvle med.
I Danmarksdemokraterne er vi for dansk medlemskab af Den Europæiske Union, men vi mener helt ærligt, at EU blander sig i alt for meget.
Derfor vil Danmarksdemokraterne rulle EU’s magt tilbage, så det europæiske samarbejde kommer tættere på dét, der er EU's kerneopgave.
Kort sagt: Vi skal have mindre EU, mere sund fornuft.
EU er langt henad vejen er gavnlig for en lille økonomi som den danske. Vi mener, frihandel er en forudsætning for fremtidig økonomisk vækst – men vi mener ikke, at EU skal bestemme over danske familiers barsel eller danske lønvilkår.
Vi har et grundprincip om, at politiske beslutninger skal træffes så tæt på borgeren så muligt, og det betyder, at dansk politik skal udvikles i Danmark.
I Bruxelles har man kort og godt ikke øje for, hvad man går og tumler med i Brønderslev eller Brande.
Til gengæld burde en af EU’s kerneopgaver være at få styr på de ydre grænser og migrantstrømmen fra Afrika. Derfor mener vi også, regeringen spiller hasard med Danmark, når man vælger at lempe på grænsekontrollen i en tid, hvor asylpresset ikke har været større siden 2015.
Vi kommer til at arbejde for en ændring af Schengen-reglerne, så medlemslandene selv kan bestemme, om man ønsker permanent grænsekontrol. Det er sund fornuft.
Hæver man udsynet til det samlede Europa, ønsker vi at styrke de ydre grænser. Grænseagenturet Frontex skal have flere muskler at spille med, og overvågningen skal øges for at sætte ind overfor illegale migranter over Middelhavet.
Skal vi løse fremtidens udfordringer med flygtninge, kræver det fælles løsninger – og derfor ønsker vi også en europæisk løsning med et tredje udrejsecenter uden for Europa.
Det har dog lange udsigter – og derfor er vi, modsat regeringen, klar til at gå enegang som foregangsland. Vi er klar til, at Danmark skal oprette asylbehandling i Rwanda.
En anden kerneopgave for EU er at rette fokus på det, unionen til at starte med blev sat i verden for. Det indre marked udgør næsten halvdelen af Danmarks samlede eksport, og sådan skal det gerne blive ved med at være.
Men det kræver en både fri og fair konkurrence, som EU skal opretholde. På den ene side er vi presset af lande, der yder målrettet statsstøtte til virksomheder – og på den anden side har vi store amerikanske tech-giganter og kinesiske virksomheder, der forsøger at skabe monopol.
Ingen af delene er vi tjent med – og derfor skal det stoppes.
Det samme skal Ruslands invasion af Ukraine. Det er derfor, vi er en del af Nato. EU skal ikke være en forsvarsalliance. Til gengæld ønsker vi i Danmarksdemokraterne, at EU bidrager til indkøb af ammunition.
Når Danmark handler på det internationale våbenmarked bliver vi skubbet bagerst i køen. Det kan vi undgå gennem fælles produktion og opkøb, og det er vi nødt til, hvis vores Forsvar skal undgå at skyde med løst krudt.
Danmarksdemokraterne skal i Europa-Parlamentet for at sikre, at EU holder sig til det, EU er sat i verden for. Vi skal skrue ned for bureaukrati, papirarbejde og detailstyring – og så skal vi skrue op for samhandel og sikre en lav asyltilstrømning. Derfor er der brug for Danmarksdemokraterne i Europa-Parlamentet.
Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.
Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.