Nøgenkalendere skal ned

Firmakalenderne med unge og afklædte kvinder har i årtier været en del af kulturen på de mandsdominerede arbejdspladser. 

Men i 2023 – hvor vi brændende ønsker os at få flere unge kvinder til at søge imod vores fag - gør krøllede kalendere med blottede kvinder ikke noget godt for et arbejdsmiljø, hvor unge generationer af faglærte kvinder og mænd skal føle sig godt tilpas.

Det ved vi fra de unge selv. De vil ses som det, de er - dygtig arbejdskraft, som vi i disse år er helt afhængig af at kunne tiltrække til vores fag, virksomheder og i sidste ende den grønne omstilling.

Og vi behøver ikke at dykke meget langt ned i statistikkerne over forgæves rekrutteringer til opslåede stillinger for at blive klar over den brændende platform, vi står på i både metalindustrien og installationsbranchen. De seneste tal viste eksempelvis, at der i Region Nordjylland var 33 procent forgæves rekrutteringer i bygge- og anlægsbranchen i årets andet kvartal. For industrien lød tallene til sammenligning på 30 procent.

Der er med andre ord ikke råd til, at vi skræmmer mulige kandidater væk med et forældet arbejdsmiljø, som nøgenkalenderne er et konkret eksempel på. Derfor starter TEKNIQ Arbejdsgiverne nu en kampagne. Vi vil starte den gode diskussion om nøgenkalendere ude i virksomhederne og på erhvervsskoler. Målet er i sidste ende at skabe et godt arbejdsmiljø for alle, hvis vi gerne vil have flere kvinder ind i vores fag.

”Kom og tag mig – ned” hedder kampagnen.

De fleste store leverandører i brancherne er stoppet med at producere nøgenkalendere. Nu opfordrer vi vores mere end 4000 medlemsvirksomheder til at tage aktivt stilling til de forældede kalendere. Ryd op på væggene – og skab et moderne arbejdsmiljø – også på værkstedet.

Det løser ikke alle problemer i forhold til at få flere til at søge ind på erhvervsskolerne og sikre kvalificerede medarbejdere til virksomhederne. Det er vi fuldstændig klar over. Godt arbejdsmiljø består af rigtigt mange elementer, men nøgenkalenderne er et skridt på vejen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.