Nordjyder heftige brugere af omstridt håndværkerfradrag

Regeringen er internt uenig om håndværkerfradraget. Nye tal viser, at det er solidt forankret rundt i Danmark.

Nordjyder er langt flittigere til at bruge håndværkerfradraget, end beboere i området omkring København. Det viser tal fra Skatteministeriet. Scanpix/Steffen Ortmann/arkiv
Nordjylland 17. juli 2017 11:44 - Opdateret 17. juli 2017 13:20

NORDJYLLAND: Et nyt køkken eller en tilbygning til stuehuset. Nordjyder er langt flittigere til at bruge håndværkerfradraget, end beboere i området omkring København.

Det skriver Dansk Byggeri i en pressemeddelelse.

Nye tal fra Skatteministeriet viser, hvordan danskerne brugte håndværker- og servicefradraget - også kendt som Boligjobordningen - i 2015 og 2016.

Og her ses det tydeligt, at ordningen er bredt forankret i hele landet. Det fortæller Bo Sandberg, der er cheføkonom i Dansk Byggeri.

- En ret jordnær forklaring er, at der er flere, der bor i ejerboliger - i parcelhus typisk - i Nordjylland end der er for eksempel i hovedstaden, og blandt andet energirenoveringsprojekter kræver typisk, at man har sin egen bolig, siger han.

Mere sort arbejde

- Og der kan også godt være en lille tendens til, at sådan noget som gør-det-selv-arbejde og sort arbejde har været mere udbredt i et område som Nordjylland.

Ti procent af de skattepligtige nordjyder brugte fradraget i 2016, mens Syddanmark kommer lige efter med 9,5 procent. Begge ligger over landsgennemsnittet på 8,5 procent.

Samtidig var det Region Hovedstaden, der som tidligere havde færrest brugere.

/ritzau/

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...

Her ville vi gerne vise dig forslag til flere artikler, men pga. din Adblocker kan vi ikke gøre det!

Her ville vi gerne vise dig forslag til artikler fra vores magasiner, men pga. din Adblocker kan vi ikke gøre det!

Nordjyske Plus

Henter artikler...