Nordjyder siger nej til konflikt

90 pct. håber, at en storkonflikt undgås i sidste øjeblik

Arkivfoto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Arbejdskonflikter 17. april 2018 07:00 - Opdateret 17. april 2018 07:41

Ni ud af ti nordjyder håber, at det i elvte time lykkes at undgå en storkonflikt på det offentlige område. Det viser en dugfrisk Panel Nordjylland-måling.

Jysk Analyse har for NORDJYSKE bedt et repræsentativt udsnit på 1140 nordjyder forholde sig til forhandlingerne om nye overenskomster for de ansatte i stat, regioner og kommuner. 90 pct. svarer ja til, at de håber, det lykkes at undgå en storkonflikt. Tre pct. svarer nej, mens syv pct. svarer "ved ikke".

- Nordjyderne sender et soleklart signal til forhandlerne: Se nu at få en aftale på plads, konstaterer Mads Ruby, administrerende direktør i Jysk Analyse.

Panelets medlemmer er blevet bedt om at begrunde deres svar.

- Motiverne kan variere, alt efter om man selv er offentligt ansat eller ej. Men for alle går det meget tydeligt igennem svarene, at en meget stor andel af nordjyderne synes, det vil være spild af samfundets ressourcer, hvis vi skal ud i en konflikt, siger han til NORDJYSKE.

Ifølge undersøgelsen mener 58 pct. af nordjyderne, at de offentligt ansattes nuværende løn er for lav. 23 pct. mener, at den er passende, mens blot én pct. svarer, at lønniveauet i den offentlige sektor i dag er for højt. De resterende 18. pct. svarer "ved ikke".

I målingen er panelets medlemmer også blevet spurgt, om beslutningen fra de statslige arbejdsgivere om at varsle lockout får dem til at overveje at stemme på et andet parti end ved sidste folketingsvalg. Det svarer 17 pct. af panelets medlemmer ja til. Blandt de panelmedlemmer, der er offentligt ansat, svarer 27 pct. ja.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...