Gourmet-menuer

Nordjylland på flade dæk: Ingen nordjyske Michelin-stjerner

Nordjyske restauranter måtte se langt efter eftertragtet ros

Skuffelse på Ruths Hotel hos direktør Peter Christian Jensen og køkkenchef Peter Frydkjær. Foto Hans Ravn

Skuffelse på Ruths Hotel hos direktør Peter Christian Jensen og køkkenchef Peter Frydkjær. Foto Hans Ravn

I løbet af mandagen slap luften ud af de nordjyske Michelin-dæk, som ellers var blevet pumpet godt op, inden navnene på årets nordiske stjerne-restauranter skulle offentliggøres.

Redaktøren af Den danske Spiseguide, Bent Christensen, mente således, at Ruths Hotel i Skagen, Bryghuset Vendia i Hjørring og Tabu i Aalborg ville være gode bud på en Michelin-stjerne, de første i Nordjylland - og forventningerne steg hos de nordjyske restauratører, der vidste, de har haft besøg af restaurant-guidens inspektører.

Men selv om Aalborg blev nævnt fra scenen i Michelin-showet i Aarhus - det første fra en ikke-hovedstad - var der altså ingen grund til at tage luft ind til jubelbrøl. Gætterier på flere til provins-restauranter, specifikt Falsled Kro og Lieffroy på Fyn, viste sig kun at være netop gætterier.

Læs mere under faktaboksen:

Nye danske stjerner i Michelin-guiden

To nye danske restauranter og en gammel kending er optaget i guiden. Restaurant Alouette, København, kom på michelinkortet for første gang. Restaurant Koks, Færøerne, gik fra én stjerne til to, mens Noma fik de to stjerner tilbage, som restauranten også havde før den flyttepause, som sendte den ud af det gode selskab. Se michelinstjernerne her:

To stjerner: Rigtig godt køkken - værd at køre en omvej for.

* Restaurant Koks, Færøerne.

* Restaurant Noma, København.

En stjerne: En god restaurant i sin kategori.

* Restaurant Alouette, København

I 2018 blev der i Danmark uddelt stjerner til 26 restauranter, hvoraf Geranium i København som den eneste fik tre stjerner.

28 restauranter og 35 stjerner blev det til i 2019.

Geranium fik også i 2019 tre stjerner.

Kilder: Michelin.

/ritzau/

Fra Ruths Hotel klandrer man dog ikke spådommerne, men kun sig selv:

- Jeg er en lille smule skuffet over at landsdelen ikke er tilgodeset, men det er yderst kompetente madanmeldere, så jeg må også sige, at så er vi åbenbart ikke dygtige nok. Og det får tankerne i gang i forhold til, hvilke tiltag, der så skal til. Vi skal prøve at blive bedre, siger direktør Peter Christian Jensen, der er ked af, at der ikke findes en Michelin-stjerne nord for Århus.


Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst