Nordjylland på flade dæk: Ingen nordjyske Michelin-stjerner

Nordjyske restauranter måtte se langt efter eftertragtet ros

Claus Smidstrup
Skuffelse på Ruths Hotel hos direktør Peter Christian Jensen og køkkenchef Peter Frydkjær. Foto Hans Ravn
Gourmet-menuer 18. februar 2019 20:33 - Opdateret 18. februar 2019 21:22

I løbet af mandagen slap luften ud af de nordjyske Michelin-dæk, som ellers var blevet pumpet godt op, inden navnene på årets nordiske stjerne-restauranter skulle offentliggøres.

Redaktøren af Den danske Spiseguide, Bent Christensen, mente således, at Ruths Hotel i Skagen, Bryghuset Vendia i Hjørring og Tabu i Aalborg ville være gode bud på en Michelin-stjerne, de første i Nordjylland - og forventningerne steg hos de nordjyske restauratører, der vidste, de har haft besøg af restaurant-guidens inspektører.

Men selv om Aalborg blev nævnt fra scenen i Michelin-showet i Aarhus - det første fra en ikke-hovedstad - var der altså ingen grund til at tage luft ind til jubelbrøl. Gætterier på flere til provins-restauranter, specifikt Falsled Kro og Lieffroy på Fyn, viste sig kun at være netop gætterier.

Læs mere under faktaboksen:

Nye danske stjerner i Michelin-guiden

Fra Ruths Hotel klandrer man dog ikke spådommerne, men kun sig selv:

- Jeg er en lille smule skuffet over at landsdelen ikke er tilgodeset, men det er yderst kompetente madanmeldere, så jeg må også sige, at så er vi åbenbart ikke dygtige nok. Og det får tankerne i gang i forhold til, hvilke tiltag, der så skal til. Vi skal prøve at blive bedre, siger direktør Peter Christian Jensen, der er ked af, at der ikke findes en Michelin-stjerne nord for Århus.


chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...