Nordjyske patienter venter lang ventetid på diagnose

Patienter med Parkinson må vente ti måneder på behandling

NORDJYLLLAND:Fra den dag, den praktiserende læge får mistanke om at en patient er ramt af Parkinsons sygdom, kan der gå op til et år, inden diagnosen er stillet.

For lige nu er der omkring ti måneders ventetid på bare at komme i gang med en udredning på Aalborg Universitetshospital.

- Det skyldes ganske enkelt, at vi ikke har speciallæger nok, og at vi indtil videre ikke har haft held med at kunne rekruttere læger med de nødvendige kompetencer, siger ledende overlæge i neurologien, Poul Henning Mogensen.

For patienterne kan ventetiden være ubehagelig - dels skal de leve med uvisheden om at de muligvis lider af en kronisk sygdom, dels må de også vente på at få den medicin, der kunne gøre symptomer og smerter mindre.

- Det er selvsagt ikke optimalt, men ventetiden har ingen indflydelse på sygdommens udvikling. For der findes ikke nogen kur, og medicinen kan kun lindre - patientens sygdom vil udvikle sig på samme måde uanset om man har en diagnose eller ej, siger overlæge, Poul Henning Mogensen.

Ifølge Parkinsonforeningen, der hjælper de omkring 8000 danskere, der er ramt af sygdommen, er den gennemsnitlige ventetid på landsplan, omkring seks måneder, og derfor vælger en del patienter at benytte sig af det frie sygehusvalg og blive udredt udenfor i regionen, for i Region Midtjylland er ventetiden kortere.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.