Nu må politikere komme til fornuft

23.8.  skriver Aksel Pedersen i et læserbrev, at de meningsmålinger, der er lavet i forhold til 3. Limfjordsforbindelse, burde have rummet information om konsekvenser ved hver linjeføring. 

Aksel Pedersen savner f.eks., at man ved valgmuligheden om et ekstra rør nævner, at E45 skal udvides.

Lige netop det forhold indgår i spørgsmålet, der jo lød sådan: ”Vil du foretrække, at den (forbindelsen) bliver bygget over øen Egholm eller som en udvidelse af den nuværende motorvej og Limfjordstunnelen?”.

De adspurgte borgere har altså haft mulighed for at forstå alternativerne og give udtryk for deres umiddelbare holdning. 

Som sådan ligger der ikke mere i det.

Resultatet er klart: Kun 28 pct. foretrækker motorvejen via Egholm, mens hele 59 pct. foretrækker en udvidelse af den nuværende motorvej og Limfjordstunnelen.

Aksel Pedersen, jeg har i andre læserbreve præciseret, at E45-udvidelserne bør skitseprojekteres men på sigt bl.a. omfatte følgende 1) et ekstra tunnelrør, 2) indretning af vendbar trafik i det midterste rør, 3) en ny vej nord for Bouet mellem E39 og Vadum (og lufthavnen), 4) en ny tilslutning til City Syd, samt 5) ekstra spor på E45 fra Bouet og til Egnsplanvej eller længere sydpå.

Der er selvfølgelig ulemper heraf, og de bør naturligvis afværges, men konsekvenserne er langt mindre end for Egholm-motorvejen. 

Der er brug for, at transportministeren igangsætter en sådan undersøgelse, så man kan få en ordentlig sammenligning med en tilsvarende undersøgelse for Egholm-forbindelsen.

En udvidet E45 er uden tvivl den bedste løsning. 

Den vil skabe den nødvendige plads til trafikken mange år frem i tiden. 

Det er trafikanterne, der bor i Vendsyssel og hver dag skal tur/retur hjemmefra til Aalborg C eller Aalborg Ø, der primært efterspørger trafikken på E45. 

Her skal de daglige kødannelser fjernes. Andre behov, f.eks. længere nordfra eller vestfra er af mindre betydning.

Det er på tide, at politikerne kommer til fornuft.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.