6,6 milliarder kroner til ny fjordforbindelse: I gang i 2024

Regeringen og Dansk Folkeparti har indgået aftale om penge til en ny Limfjordsforbindelse

Søren Wormslev
En ny trafikaftale, der sikrer penge til en ny Limfjordsforbindelse over Egholm, bliver præsenteret tirsdag i København. Arkivfoto
Trafikaftale 13. marts 2019 09:26 - Opdateret 13. marts 2019 13:54

NORDJYLLAND: Regeringen og Dansk Folkeparti har indgået en ny trafikaftale, som blandt andet indebærer, at de i alt fire partier vil afsætte 6,6 milliarder kroner til en ny Limfjordsforbindelse over Egholm.

I finansieringen indgår det lokale bidrag, som den såkaldte Aalborg-alliance har stillet i udsigt. De første penge skal falde i 2024. Aftalen mellem de fire partier løber frem til 2030. Det fremgår, at etableringen af Egholm-forbindelsen måske først er færdig lige efter 2030.

I aftalen hilser partierne det velkommen, at den såkaldte Aalborg-alliance har signaleret vilje til at være med til at betale. Dette ”har muliggjort, at aftalepartierne prioriterer igangsættelse” af en tredje Limfjordsforbindelse som noget af det første.

Aftalepartierne afsætter også 139 mio. kr. til at færdiggøre de resterende 12 km af den såkaldte 2+1 vej syd for Skagen. Projektet skal sættes i gang i 2021.

Endvidere afsættes der 377 mio. kr. til en ny omfartsvej ved Mariager, ligesom der er 100 mio. kr. til at ombygge krydset ved rute 11 og 26 mod Thisted og 131 mio. kr. til at opsætte støjskærme ved Bavnevangen i Aalborg.

Her er regeringens infrastrukturplan

Tema: Trafikaftale

Vis flere

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...