Sundhed og sygdom ‑ Corona

Ny nordjysk minkbesætning aflives efter udbredt fund af corona

Coronavirus har spredt sig hurtigt i ny minkbesætning i Nordjylland, som derfor aflives.

Arkivfoto: Kim Dahl Hansen

Arkivfoto: Kim Dahl Hansen

Dato for aflivning af mink er korrigeret i forhold til den oprindelige artikel.

NORDJYLLAND:Endnu en minkbesætning i Nordjylland skal aflives efter fund af Covid-19 i besætningen, oplyser Fødevarestyrelsen mandag.

Prøver i besætningen har vist, at over halvdelen af minkene er smittet med Covid-19, der er sygdommen, som man kan få af coronavirus.

- Fødevarestyrelsen har med få dages mellemrum testet en minkbesætning i Nordjylland. Prøver viste, at Covid-19-smitte har spredt sig fra få til mange dyr, så over halvdelen af minkene nu er smittede, skriver Fødevarestyrelsen. Det fremgår ikke nærmere, hvor minkfarmen ligger.

- Regeringen har - på linje med den første smittede minkbesætning - valgt at slå besætningen ned ud fra et forsigtighedsprincip.

Minkene vil derfor blive aflivet tirsdag 30. juni. Der er tale om en besætning på cirka 4200 mink.

- Siden de første prøver blev udtaget, har minkbesætningen været underlagt restriktioner fra Fødevarestyrelsen. Det betyder, at ingen dyr og kun få mennesker kommer ind og ud af besætningen, skriver Fødevarestyrelsen.

Tidligere er der fundet et større udbrud af corona i en anden nordjysk minkfarm. Her blev alle minkene også aflivet. Det var en besætning på 11.000 mink.

I begge de to nordjyske tilfælde er mennesker med kontakt til minkfarmene blevet testet positiv for smitte med coronavirus.

Det samme er tilfældet i det seneste tilfælde, hvor der er konstateret smittet i minkbesætningen efter en henvendelse fra Styrelsen for Patientsikkerhed, fordi styrelsen havde kendskab til, at en patient med konstateret Covid-19 har kontakt til minkfarmen.

Det oplyser Mikkel Joensen, presse- og medierådgiver ved Fødevarestyrelsen, til NORDJYSKE.

Han kan af hensyn til loven om beskyttelse af persondata ikke oplyse, hvor i Nordjylland den seneste minkfarm med smitte ligger.

Fødevarestyrelsen var i sidste rundt på 120 danske minkfarme for at teste, om der er flere mink, der er smittet med coronavirus.

Svarene ventes i denne uge.

Det fremgår ikke af myndighedernes melding, om der er fundet svar på, hvorvidt dyr og mennesker har smittet hinanden. Og i så fald hvem, der har smittet hvem.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.