Coronavirus

Mindst 10.000 vaccinationer aflyst i Nordjylland

Sundhedsfagligt frontpersonale skulle være vaccineret med AstraZeneca-vaccinen, men det er foreløbigt aflyst, og vaccinerne er lagt på lager

Arkivfoto: Ritzau/Scanpix

Arkivfoto: Ritzau/Scanpix

NORDJYLLAND:Brugen af AstraZeneca-vaccinen er sat på pause i yderligere tre uger, og det får betydning i Region Nordjylland.

Region Nordjylland er således blevet tvunget til at aflyse mindst 10.000 tider, som alle var planlagte tider til 2. vaccination.

Det skriver Region Nordjylland i en pressemeddelelse.

Alle, der får aflyst en tid, er personale i målgruppe fire – det vil sige sundhedsfagligt frontpersonale fra både Region Nordjylland, de nordjyske kommuner og private sundhedsaktører.

- Vi har gemt alle vores AstraZeneca-vacciner. Så hvis der bliver åbnet op for vaccination inden for de næste tre uger, vil alle, der mangler at få 2. vaccinationsstik, stadig kunne få det inden for det anbefalede interval på 12 uger mellem 1. og 2. vaccination, siger Jan Nybo, overlæge og chef for regionens Covid-19 test- og vaccinationsindsats, i pressemeddelelsen fra regionen.

Jan Nybo oplyser desuden , at planerne for Pfizer- og Modernavaccination fortsætter ufortrødent. I de kommende uger ankommer der store mængder af disse vacciner til Danmark, så ifølge Jan Nybo er der stadig godt gang i den nordjyske vaccinationsindsats.

11,8 procent af nordjyderne har påbegyndt en vaccination, og Region Nordjylland er dermed den region, som har vaccineret procentuelt flest borgere.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.