Unge på flugt

René sat i detentionen i aftes - men nu er han på flugt igen. Og han er ikke alene

René Larsen og en gruppe andre unge fra Vesthimmerlands Kommune stikker af gang på gang

Nordjyske fandt René Larsen på en landevej i Himmerland torsdag eftermiddag. Stadig på flugt. Foto: Henrik Bo

Nordjyske fandt René Larsen på en landevej i Himmerland torsdag eftermiddag. Stadig på flugt. Foto: Henrik Bo

17-årige René Larsens turbulente liv på flugt fortsætter. Torsdag aften blev han pågrebet af to betjente, som kom bagfra og greb fat i ham ved Farsø Busterminal. Han blev sat ind i en patruljevogn og kørt til politistationen i Hobro. Her blev han sat i detentionen. Ædru.

- Jeg var ikke aggressiv eller noget. Jeg sad og talte pænt til dem, fortæller han.

Efter cirka en time blev han hentet af medarbejdere fra opholdsstedet i Mou øst for Aalborg, hvor han er tvangsanbragt. Og så natten til fredag - da der var ro på igen - stak han af igen.

René Larsen har fundet sammen med en gruppe jævnaldrende unge fra Vesthimmerlands Kommune. De er fælles om at være tvangsanbragte og fælles om at være trætte af at bo på opholdssted. Derfor stikker de af, når de kan komme til det. Efter Nordjyskes oplysninger er der både tale om drenge og piger - i alt fem-seks stykker. Nogle i gruppen kendte hinanden i forvejen - andre er kommet til via sociale medier.

- Vi vil bare have nogle andre tilbud. Nogle vil bare hjem at bo, nogle vil gerne ud og bo i en lejlighed. Det er lidt forskelligt, siger René Larsen.

Nordjyske har forsøgt at få en kommentar til situationen fra nogle af de politisk ansvarlige i Vesthimmerlands Kommune. Foreløbig er kun Doris Lauritzen (S) fra børne- og familieudvalget vendt tilbage.

- Jeg har tillid til, at forvaltningen udfører deres job bedst mulig for borgerne i kommunen, skriver hun i en mail. På spørgsmålet om gruppen af unge, der stikker af fra deres opholdssteder, skriver hun:

- Det har jeg ikke kendskab til, men jeg vil selvfølgelig følge op på det.

Vigtigt at høre den unge

Hvis man spørger lektor Iben Nørup fra Institut for sociologi og socialt arbejde på Aalborg Universitet, hvad man stiller op med et ungt menneske, der bliver ved med at stikke af fra sit opholdssted, så handler det først og fremmest om at høre den unge selv.

- Er den unge til direkte fare for sig selv eller andre, skal man selvfølgelig forsøge at afværge det inden for lovens rammer, men herudover må først skridt være at få de unges fortælling om, hvorfor de stikker af. Uden den er det svært at iværksætte en løsning, der faktisk vil fungere. Det er vigtigt at understrege, at uanset hvad der ligger til grund for situationen, så er det helt centralt at de unge, det drejer sig om, bliver hørt, siger Iben Nørup.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.