Se fotos: Statsminister lykønskede VM-kok fra Svinkløv

Verdensmester-kokken budt på champagne i Statsministeriet

Nana Sofia Hansen
Hyldesten i Statsministeriet. Fra venstre: VM-kok Kenneth Toft-Hansen, hans assistent Christian Wellendorf, statsminister Lars Løkke Rasmussen samt coach Rasmus Kofoed fra Geranium og den franske topkok Francis Cardenau (yderst th.). Foto: Thomas Sjørup/Ritzau Scanpix
Kokketalent 1. februar 2019 16:15 - Opdateret 2. februar 2019 10:07

KØBENHAVN: Torsdag aften landede verdensmester-kokken Kenneth Toft-Hansen igen i Danmark, efter han vandt guld ved de uofficielle verdensmesterskaber i kokkekunst, Bocuse d'Or, i den franske by Lyon.

- Det er flot at komme hjem til så mange lykønskninger, siger Kenneth Toft-Hansen, kok på Svinkløv Badehotel.

Lykønskningerne har også lydt fra højeste sted, nemlig fra statsminister Lars Løkke Rasmussen. Fredag var Kenneth Toft-Hansen og hele det danske hold inviteret i Statsministeriet til et glas champagne og en snak om dansk gastronomis rolle i verden.

- Det var overraskende og en rigtig god oplevelse. Statsministeren bladrede i vores menukort fra Bocuse d'Or, og vi drak et lille glas champagne og fik en snak om, hvordan man sikrer dansk gastronomi i fremtiden. Bocuse d'Or er et rigtig godt vindue til at vise, hvad dansk gastronomi kan, siger Kenneth Toft-Hansen.

Verdens bedste commis

Onsdag aften vandt Kenneth Toft-Hansen det prestigefyldte Bocuse d'Or. Med sig havde han sin kokke-assistent, Christian Wellendorf, som også vandt titlen som verdens bedste commis (assistent/red.).

Den mest vindende Bocuse d'Or-kok gennem tiden er Rasmus Kofoed, som vandt bronze i 2005, sølv i 2007 og guld i 2011.

Denne gang har Rasmus Kofoed været coach og har siden efteråret været i køkkenet sammen med Kenneth Toft-Hansen og Christian Wellendorf.

Alt klappede

- På dagen ramte vi et godt niveau, og der var ingen overraskelser. At det hele klappede i køkkenet skyldes ikke mindst Christian Wellendorf. Han fik fuldt fortjent prisen som bedste commis, for han har givet alt, hvad han har i sig, og han har evnen til at bevare roen under det store pres, siger Kenneth Toft-Hansen.

Kenneth Toft-Hansen har også rosende ord om sin coach Rasmus Kofoed.

- Det har været et kæmpe privilegium at have Rasmus Kofoed med i køkkenet. Jeg har ikke kunnet ønske mig en bedre samarbejdspartner, for han har været en kæmpe støtte og har troet på mig fra starten, siger Kenneth Toft-Hansen.

Skal også møde Frank Jensen

Herhjemme fortsætter festlighederne for verdens bedste kok, for på mandag er Kenneth Toft-Hansen inviteret ind til rådhuspandepager på Københavns Rådhus hos overborgmester Frank Jensen, som også vil lykønske den danske verdensmester.

Danmarks næste kandidat til Bocuse d'Or i 2021 findes ved en udvælgelseskonkurrence 28. august 2019 i Bella Center i København i forbindelse med fødevareudstillingen Bite Copenhagen.

Inden da finder også europamesterskaberne sted i 2020 i Estlands hovedstad Tallinn.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...