Seruminstitut advarer: Falske beskeder fra testcenter

Ukendte forsøger at franarre borgere oplysninger

NORDJYLLAND:Idérigdommen vil tilsyneladende ingen ende tage hos kriminelle i bestræbelserne på at berige sig på andres bekostning.

Statens Serum Institut advarer nu i en pressemeddelelse om, at der er falske sms-beskeder fra TestCenter Danmark i omløb, hvor ukendte afsendere forsøger at franarre borgere personlige oplysninger.

- I løbet af weekenden har flere borgere henvendt sig til TestCenter Danmark (TCDK), fordi de har fået falske SMS-beskeder fra TCDK. ”Der er tale om såkaldte smishing-beskeder, hvor nogen udgiver sig for at være Testcenter Danmark. Formålet er at franarre folk personlige oplysninger, siger faglig direktør for TCDK Anne-Marie Vangsted.

Hun tilføjer:

- Derfor vil vi gerne opfordre borgerne til at være ekstra opmærksomme. De skal ikke reagere på sms-beskeder, hvor de bliver bedt om at uploade et billede af nøglekortet til deres NemID eller bestille en covid-19 test.” Invitationer til tests sker altid via E-boks eller brev

Hvis man bliver inviteret til få taget en covid-19-antistofprøve eller covid-19-virus prøve, så sker det altid via ens e-boks eller et fysisk brev. På samme måde kan svaret på prøverne kun aflæses på ens personlige profil på www.sundhed.dk eller ved, at man kontakter sin egen læge. Er virusprøven positiv – altså, har man covid-19-virus i kroppen – vil man desuden blive ringet op af Styrelsen for Patienssikkerhed.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden