Leder

Sommeren aflyst? Nej, tværtimod!

Sommerdanmark og ikke mindst Nordjylland ligger og venter med de skønneste ferieoplevelser

”Sommeren er aflyst”.

Meldingen høres indimellem i både private og arbejdsmæssige sammenhænge, og i landets medier har både kommentatorer og læserbrevsskribenter skrevet under på samme påstand.

Det er naturligvis coronaens uvelkomne tilstedeværelse, der henvises til, da den udover megen anden dårligdom har betydet, at ferierejser til udlandet er udelukket, medmindre man kan nøjes med mål som Tyskland, Norge og Island, hvor smittetrykket ikke er alarmerende.

Det er selvfølgelig noget sludder.

Helt overordnet bliver det sommer uanset hvad - om man fornærmet lægger sig surmulende under dynen eller demonstrativt sætter sig i sofaen med armene over kors med selvmedlidenheden som nærmeste selskab.

Men om det bliver en god sommer eller ej handler om holdning og tilgang. Og ja, skal man absolut have italiensk strandsand mellem tæerne eller autentisk fransk rosévin i glasset for at nyde sommeren, er der på forhånd udsigt til en skuffelse.

Men er det vigtigste at få pustet ud og søge nærvær og fælles oplevelser med familien, er geografien ikke afgørende. Åbner man øjnene og sindet for alvor, er sommerdanmark nu heller ikke det værste - man kan jo bare tage et blik på vores egen landsdel.

Her er kilometerlange kyster ved både fjord og hav. En imponerende nationalpark, skønne skovområder, bakkedale, moser og miler. Et særegent dyre-, fugle- og planteliv, kunst og forlystelser for hele familien, storby, købstæder og landsbyfællesskaber, mad for enhver gane og penge. Campingpladser og hoteller. Mulighed for action og afslapning. Og højt til loftet, så nakken blot kan lægges tilbage, øjnene lukkes, og batterierne lades op.

Heldigvis virker det, som om mismodet ikke har ramt den brede befolkning.

Forhandlerne af campingvogne og udstyr til det liv melder om travlhed, og sommerhuse finder i stigende grad nye ejere, der er klar til at hygge sig under hjemlig sol (eller grå himmel).

Og med den kreativitet, der mange steder i samfundet har vist sit positive ansigt i forhold til at tackle og lindre sygdom og ensomhed under coronakrisen, vil masser af familier ganske sikkert få de skønneste ferieoplevelser herhjemme - og måske ligefrem blive klogere på eget område eller egne i landet, der ikke lige har været på listen over visitter.

En sidegevinst vil ovenikøbet være, at vi lægger vores opsparing til sommerferien i de hjemlige erhvervs slunkne kasser - selv om der selvfølgelig vil mangle nogle indtægter fra udenlandske turister.

Så overordnet: Sommeren behøver ikke at være aflyst. Tværtimod.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.