Sommeren vender tilbage: Her bliver strandvejret bedst

Der bliver store forskelle på temperaturen i den vestlige og østlige del af Nordjylland

Sommeren viser sit kønne ansigt i denne uge, og det giver god mulighed for en tur til stranden.  <i>Arkivfoto: Henrik Bo</i>

Sommeren viser sit kønne ansigt i denne uge, og det giver god mulighed for en tur til stranden.  Arkivfoto: Henrik Bo

NORDJYLLAND:Skolernes sommerferie er ovre, og de fleste er ved at være tilbage på arbejde. Men er du én af de heldige, som stadig har lidt ferie tilbage, kan du godt finde parasollen og badebukserne frem fra gemmerne. Sommeren vender nemlig tilbage til Danmark. 

Du skal dog væbne dig med lidt tålmodighed, for de kommende dage bliver i den kedelige afdeling. 

- Mandag og tirsdag får vi lidt blæsende vejr med risiko for et par byger i den nordlige del af landet. Når de dage er overstået, bliver vejret mere stabilt, lyder det fra vagtchef hos DMI, Marie Timm. 

Fra onsdag og ugen ud vil solens varme igen omfavne nordjyderne med temperaturer mellem 20-25 grader. 

- Vinden vil aftage i løbet af ugen, og solen vil blive dominerende. Samtidig vil temperaturen stille og roligt stige og kan i weekenden snige sig op på 28 grader i den vestlige del af landet. 

Har du planer om en tur til stranden, vil det være en god idé at læse videre. Vagtchefen forklarer, at der er stor forskel på vejret i den vestlige og østlige del af landet. 

- Jeg vil nok vælge at tage en tur til Blokhus eller Løkken, da vinden kommer fra øst. Temperaturen er meget afhængig af vindretningen, og da havtemperatuen kun er omkring 17 grader, så vil der være op til fem grader køligere i den østlige del af Nordjylland. 

Vinden vil derimod blive opvarmet over land, og derfor vil det centrale og vestlige Nordjylland opleve mærkbart højere temperaturer. 

Det sommerlige vejr ser ud til at fortsætte ind i næste uge, hvor særlig mandag bliver solrig. 

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.