Sundhed og sygdom ‑ Corona

Stigning fortsætter: Se de nyeste covid-19 tal her

Ferie-freden er forbi - på en uge er yderligere 32 nordjyder ramt af covid-19. Fem nordjyske kommuner går helt fri. Se tallene her

Illustration: Christian Made Hagelskjær

Illustration: Christian Made Hagelskjær

NORDJYLLAND:Efter nogle rolige sommeruger er antallet af nordjyder smittet med covid-19 stigende. Dog slet ikke i samme omfang som det er registreret i f.eks Aarhus og Silkeborg-området.

Den seneste uge er registreret 14 nye tilfælde i Aalborg Kommune, mens Frederikshavn og Thisted har hver seks nye smittede. Ugen før havde Aalborg Kommune 23 nye tilfælde. Samlet set er 59 nordjyder ny-registreret med covid-19 indenfor de seneste to uger.

Stadig coronasmitte i Nordjylland


Kilde: Statens Serum Institut

Stigningen på seks smittede i Thisted er relativt stor i forhold til kommunens størrelse. Tallene dækker bl.a over, at først en medarbejder og siden indehaveren af en frisørsalon i Sjørring blev testet positiv. Senest er et hold U17-fodboldspillere fra Thisted FC sendt til test og holdt i hjemmeisolation, efter at deres træner er smittet med covid-19.

I Mariagerfjord Kommune er registreret fem nye tilfælde på en uge - de tre er kommet til siden mandag. Antallet af døde i Nordjylland, smittet med covid-19, er fortsat 26. Dødstallet er kun steget med et enkelt tilfælde de seneste par måneder.

Vesthimmerland, Hjørring og Brønderslev er fortsat de kommuner, der siden coronaens udbrud, har registreret flest smittede i forhold til indbyggertal - se listen her:

Vesthimmerland i top


Grafik: Vesthimmerland i top
Kilde: Statens Serum Institut. Grafik: Christian Made Hagelskjær

Nordjylland har til dato registreret 673 smittede, heraf de 225 i Aalborg. Det svarer til 114 smittede pr 100.000 indbyggere for Nordjylland samlet set. I langt de fleste landsdele er tallet højere - i Københavns omegn er der f.eks. 535,6 smittede pr 100.000, i Vestjylland 221,5. Kun Sydjylland har relativt færre smittede end Nordjylland, 86,3 pr 100.000.

De mange udbrud i Aarhus-området har på en uge fået tallet for Østjylland til at stige fra 103,6 til 154,9 smittede pr. 100.000 - Region Midtjylland har samlet set registreret 622 nye smittede på en uge.

Fortsat stigende smittetal


Kilde: Statens Serum Institut

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.