Stop jagt på fiskere

Jeg bliver nødt til at sige det igen: Hvor er det vildt, at de danske fiskere bliver overvåget på så mange måder.

Først og fremmest skal de selvfølgeligt dokumentere, hvad de fanger – det giver mening.

Men derefter bliver de mødt af kontrol om bord på skibene, kontrol, når skibet kommer ind til kajen, 24 timers kameraovervågning på skibet, de bliver fulgt ovenfra af satellit, og nu det seneste skud på stammen: et lille fly fra European Fisheries Control Agency (EFCA), der nu også flyver rundt og overvåger fiskerne.

Det er helt ude af proportioner, og ja, faktisk også mangel på medmenneskelighed.

Vi behandler fiskerne, som om de er groft kriminelle, der ikke ønsker andet end at drive rovdrift på havet. Det er ikke måden, man behandler et traditionelt dansk erhverv, og ikke mindst folk, der blot udfører deres arbejde. Det har taget overhånd.

Vi er nødt til at stoppe denne jagt på fiskerne. Vi skal give dem humane vilkår at arbejde under, og så først og fremmest udvise noget tillid. 

Når alt kommer til alt, så har fiskerne jo den største interesse i at bevare et sundt hav, da det ellers ville være arbejdsløse inden længe.

Så lad os nu lytte og samarbejde noget mere med fiskerne om, at løse de udfordringer der er i havet, i stedet for denne massive overvågning. Nu må regeringen finde noget sund fornuft.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.