Straf bør fordobles

Over de senere år har vi desværre oplevet utrolig mange tilfælde af ikke bare grov vold og mishandling, men også det, der betegnes ”ydmygelsesvold” - også kaldet ”dominansvold”.

Herved forstås tilfælde, hvor der ikke bare udøves vold mod et sagesløst offer, men hvor offeret f.eks. tillige tvinges til at kysse voldsmandens fod, tvinges til at ydmyge sig selv, overhældes med urin eller tvinges til at erkende, at han er voldsmandens slave osv.

Fælles for ydmygelserne er, at de filmes og lægges ud på de sociale medier.

For Venstre har det længe været et væsentligt ønske at få denne dominansvold straffet ekstra hårdt. Det skylder vi offeret, der åbenbart ikke bare skal lide fysisk, men også psykisk. Samtidig kan en mærkbar straf forhåbentlig have en præventiv virkning på såvel voldsmanden som andre, der fristes til tilsvarende forbrydelser.

icon

For Venstre har det længe været et væsentligt ønske at få denne dominansvold straffet ekstra hårdt

Det er derfor med stor tilfredshed, at vi nu får dominansvold medtaget i den bandepakke, som regeringen nu fremlægger. Lovændringen vil indebære, at voldsstraffen stiger markant i disse tilfælde. 

Venstre ønsker en fordobling af straffen, men det eksakte niveau skal nu forhandles i regeringen og mellem partierne i øvrigt.

For en god ordens skyld skal nævnes, at strafforhøjelsen for dominansvold ikke har noget at gøre med den generelle straf for vold og mishandling. Almindelig grov vold og mishandling – hvis man kan bruge denne betegnelse - får senere på året sin selvstændige forhøjelse jfr. Regeringsgrundlagets klare ord.

Det er så i øvrigt også på tide, henset til de ekstremt lave straffe, der udmåles selv ved meget grov mishandling.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.