Stribe af lommetyverier i Nordjylland kan være opklaret: 56-årig må holde jul i arresten

Vi forventer yderligere sigtelser mod manden for lommetyverier, lyder det fra politiet

NORDJYLLAND:En 56-årig mand, der mistænkes for foreløbig seks lommetyverier - alle begået i Nordjylland, blev fredag formiddag fremstillet i et grundlovsforhør ved Retten i Hjørring.

Her besluttede retten, at der var begrundet mistanke mod manden, og han blev fængslet i fire uger frem til 3. december.

- Vi har igennem længere tid efterforsket i sagen mod manden, og torsdag lykkedes det at få ham anholdt på Sjælland. Siden blev han så kørt herop og har så været fremstillet i grundlovsforhør, oplyser politikommissær Peter Skovbak, Nordjyllands Politi i Frederikshavn.

Oveni sigtelsen for de foreløbig seks lommetyverier står den 56-årige, der er fra Rumænien, også overfor sigtelser for 17 databedragerier.

- Når han misbruger et dankort og forsøger at hæve på det eller får hævet på det, så bliver der tale om databedrageri, forklarer Peter Skovbak.

Den 56-årige har altså hævet eller forsøgt at hæve 17 gange på de stjålne dankort.

De seks forhold stammer ifølge politikommissæren fra lommetyverier begået i Hobro i april sidste år, i Hjørring i juni sidste år, i Brønderslev i juli sidste år, i Sæby i oktober sidste år og endelig to forhold fra Aalborg også begået i 2021.

- Vi forventer, at der kan komme sigtelser for yderligere en lang række forhold af lommetyverier og databedragerier begået over hele Danmark begået i 2021 og frem til, når vi får efterforsket yderligere mod manden, lyder det fra Peter Skovbak. 

Grundlovsforhøret var færdigt før middag. Den 56-årige kærede ikke sin fængsling.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.