Styr på fyrværkeriloven? Her er straffen for at bryde den

Fyrer du fyrværkeri af på alle andre dage end 27. december til 1. januar, kan store bødestraffe være konsekvensen

De fleste har fået nogenlunde styr på, at en ny fyrværkerilov trådte i kraft i 2014, og hvilke dage du må sætte lighteren for lunten til raketten.

Men ved du, hvad der sker, hvis man skyder krudt og kugler alle andre dage på året end 27. december til 1. januar? Og hvordan er det nu med at tage raketter med hjem fra ferien eller lave nogle selv?

Det har NORDJYSKE spurgt politiinspektør Ole Kristensen fra Nordjyllands Politi om.

Ulovligt fyrværkeri

Nordjyllands Politi har endnu ikke beslaglagt ulovligt fyrværkeri i år eller fået anmeldelser på det, oplyser Ole Kristensen.

Han fortæller, at bryder man forbuddet, kan man stå til at få en bøde på alt fra 1000 kroner til 10.000 kroner alt efter omstændighederne.

Og så kan han hurtigt punktere, at man ikke må lave sit eget nytårskrudt. Det er både ulovligt og potentielt farligt.

Det samme er det, når det gælder om at tage fyrværkeri med til Danmark, man ikke har fået en officiel tilladelse til - også selvom man bare har købt det i et af nabolandene.

– Vi har set eksempler på, at 18 stykker ulovligt fyrværkeri har udløst en bøde på 2000 kroner, siger politiinspektør Ole Kristensen og fortsætter.

– Der har været sager med 500 stykker ulovligt fyrværkeri, der har givet en bøde på 10.000 kroner, siger han, men lægger vægt på, at det er sjældent, de beslaglægger så store mængder.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Live fra Mia-sagen: – Jeg skrev til hende på Messenger, da hun forsvandt fra mig
Luk