Sundhedsordfører nikker ja til coronapas - men frygter ny kategorisering af covid-19

Per Larsen (K) ser det som rettidig omhu at genindføre coronapasset

Arkivfoto,. <i>Kim Dahl Hansen</i>

Arkivfoto,. Kim Dahl Hansen

NORDJYLLAND:Mens coronasmitten støt og roligt er steget i Danmark, har Per Larsen, sundhedsordfører for Konservative, slået på tromme for, at covid-19 ikke igen skulle kategoriseres som en samfundskritisk sygdom, som kunne medføre diverse restriktioner.

Alligevel ser han med positive øjne på det forslag, statsminister Mette Frederiksen (S) og sundhedsminister Magnus Heunicke (S) mandag aften fremlagde på et pressemøde i statsministeriet.

Nemlig at genindføre coronapasset på restauranter, barer, sygehuse og ved større arrangementer.

- Jeg er positiv over for det, fordi det er en model, som er håndterbar for erhvervslivet. Det gælder for erhverv, hvor der i forvejen er flere ansatte og dermed flere til at tjekke folks coronapas, mens de liberale erhverv som frisører og massører ikke er nævnt denne gang. Og alle os, der er vaccineret, har ikke de store problemer, fordi vi har det på telefonen, mens dem, der har valgt ikke at blive vaccineret, kan blive testet, siger Per Larsen til Nordjyske.

- Det skal ses i den kontekst, at vi nu skal passe på vores sundhedsvæsen, og det her er rettidig omhu. Det er fint, tilføjer han.

Derimod synes den nordjyske folketingspolitiker, at det er knap så fint, at regeringen nu vil have corona gjort til en samfundskritisk sygdom igen. Det vil nemlig give regeringen helt andre muligheder for hurtigt at indføre restriktioner eller deciderede nedlukninger, end det er tilfældet i dag, hvor alle tiltag skal godkendes af Folketinget.

- Jeg synes stadig, det er voldsomt at kategorisere covid-19 som en samfundskritisk sygdom. Man kan jo godt indføre coronapasset uden at skulle det. Så jeg er noget skeptisk over for den del, siger Per Larsen.

Først tirsdag skal Folketinget tage stilling til de forslag, regeringen kom med på pressemødet mandag aften.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.