Coronavirus

Tag testen og se, hvor du nu er i vaccine-køen

Vaccineplanen ændrer sig jævnligt - se hvornår det formentlig bliver din tur ved at indtaste din alder og svare på nogle få spørgsmål

I NORDJYSKEs test kan du se, hvornår du kan forvente at blive vaccineret. Illustration: Christian Made Hagelskjær

I NORDJYSKEs test kan du se, hvornår du kan forvente at blive vaccineret. Illustration: Christian Made Hagelskjær

Testen er opdateret 24. februar. Der er siden sket ændringer, som kan betyde en udskydelse af vaccineplanen for flere grupper. Tidspunktet for hvornår alle ventes at være færdig-vaccineret justeres hele tiden - seneste melding lyder på 18. juli

NORDJYLLAND:I takt med at Region Nordjylland har modtaget et større antal vacciner, er man begyndt at massevaccinere borgere - det kan betyde, at nogle grupper vaccineres tidligere end først meldt ud.

5. marts var 51.542 af de knap 590.000 nordjyder vaccineret, svarende til 8,74 procent. Køen er altså stadig lang, og 5. marts lyder det fra Sundhedsstyrelsen, at vi formentlig når hen omkring 18. juli, før alle, der ønsker det, er vaccineret.

Region Nordjylland har nu en plan for vaccinationssteder i alle nordjyske kommuner som led i klargøringen til massevaccination.

Her kan du se, hvornår det formentlig bliver din tur - og hvor mange nordjyder der står i kø sammen med dig.

Vaccinationskalenderen ændrer sig, så vi opdaterer løbende testen her på siden.

Sådan er NORDJYSKEs vaccinekalender-test blevet til

Testen beregner, hvilken vaccinations-gruppe, du hører til, og fortæller, hvornår du kan forvente at blive vaccineret.

Den bygger på oplysninger fra Statens Serum Institut og Sundhedsstyrelsen.

Antallet af nordjyder i de enkelte grupper bygger på et skøn, hvor Nordjylland vurderes at udgøre cirka 10 procent af landstallene.

Oplysninger om forventet vaccination er baseret på sundhedsmyndighedernes vaccinationskalender, og der kan i forløbet forekomme justeringer, som rykker på de planlagte og forventede vaccinationstilbud.

Uanset hvornår du skal vaccineres mod covid-19, skal du vente på, at du får en invitation til tidsbestilling af vaccination i din e-Boks.

Eller som fysisk brev, hvis du er fritaget for digital post.

Du kan læse mere om den prioriterede rækkefølge på Sundhedsstyrelsens hjemmeside. Her kan du også se myndighedernes vaccinationskalender.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.