Coronavirus

Små ændringer i tidsplanen: Tag testen og se, hvornår du kan forvente at blive vaccineret

Alle borgere kan forventes færdigvaccineret 29. august, lyder seneste melding fra Sundhedsstyrelsen - se hvad ændringer betyder for dig

I Nordjyskes test kan du se, hvornår du kan forvente at blive vaccineret. Illustration: Christian Made Hagelskjær

I Nordjyskes test kan du se, hvornår du kan forvente at blive vaccineret. Illustration: Christian Made Hagelskjær

Vaccinetesten her i artiklen er opdateret med de seneste ændringer 10. maj, som skubber slutdatoen for vaccinationsprogrammet med yderligere en uge.

NORDJYLLAND:Sundhedsmyndighederne har meldt ud, at Astrazeneca-vaccinen ikke længere indgår i det danske vaccinationsprogram mod covid-19.

Mandag 10. maj var 160.015 af 589.936 nordjyder vaccineret med den første vaccinedosis, svarende til 27 procent. Køen er stadig lang, og Sundhedsstyrelsens seneste vurdering er altså, at vi formentlig når hen omkring 29. august, før alle, der ønsker det, er færdigvaccineret.

Her kan du se, hvornår det formentlig bliver din tur - og hvor mange nordjyder der står i kø sammen med dig - med forbehold for flere ændringer undervejs:

Vaccinationskalenderen ændrer sig, så vi opdaterer løbende testen her på siden.

Sådan er Nordjyskes vaccinekalender-test blevet til

Testen beregner, hvilken vaccinations-gruppe, du hører til, og fortæller, hvornår du kan forvente at blive vaccineret.

Den bygger på oplysninger fra Statens Serum Institut og Sundhedsstyrelsen.

Antallet af nordjyder i de enkelte grupper bygger på et skøn, hvor Nordjylland vurderes at udgøre cirka 10 procent af landstallene.

Oplysninger om forventet vaccination er baseret på sundhedsmyndighedernes vaccinationskalender, og der har allerede været flere justeringer, som rykker på de planlagte og forventede vaccinationstilbud.

Uanset hvornår du skal vaccineres mod covid-19, skal du vente på, at du får en invitation til tidsbestilling af vaccination i din e-Boks.

Eller som fysisk brev, hvis du er fritaget for digital post.

Du kan læse mere om den prioriterede rækkefølge på Sundhedsstyrelsens hjemmeside. Her kan du også se myndighedernes vaccinationskalender.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.