Thy takker af i Aarhus med et brag

Fiskeauktion lørdag 12. januar afslutter tre måneders pop-up-butik, hvor østjyderne har kunnet smage på og snuse til oplevelser i Thy

Lone Lærke Krog
Thy Turistforening åbnede i november sin pop-up butik i Sct. Clemens Stræde i Aarhus - i samarbejde med en række lokale virksomheder. Og det er gået forrygende. Foto: Peter Mørk
Turisme 11. januar 2019 09:57 - Opdateret 11. januar 2019 09:59

Aarhusianerne har de seneste par måneder kunnet opleve smagen af Thy, og stifte bekendtskab med de mange spændende oplevelser fra den nordvestjyske metropol i en pop-up butik på Sct. Clemens Stræde 9 ved Store Torv i Aarhus.

Men lørdag eftermiddag 12. januar lakker det stærkt mod enden, for tirsdag vender ”Thy i Aarhus” atter mod Thy.

- Det er ganske enkelt gået forrygende, og vi har været utroligt glade for den kæmpe opbakning, Aarhus har vist os. Men nu er det snart slut, og det vil vi godt markere ved at invitere hele Aarhus til afslutningskalas, fortæller Turistchef Ole Riis Christensen fra Visit Thy, der har været tovholder på projektet.

Der er lagt i ovnen til masser af oplevelser lørdag, men også mulighed for at tømme butikken til rene ”Thy-priser”.

- Der bliver blandt andet mulighed for at gøre et rent kup, når auktionsmester Jes Holm fra Hanstholm Fiskeauktion sætter friskfangede fisk under hammeren. Jeg tør godt love, at det ikke bliver kedeligt, og at man kan gøre en overordentlig god handel. Vi taler fisk af absolut ypperste kvalitet, friskfanget fra Nordsøen, fortæller Ole Riis.

Han fortæller ligeledes, at udover fisk også kan gøre et kup blandt andre varer.

- Der bliver også mulighed for at gøre et godt øl-kup hos Thisted Bryghus, der kører et drøngodt tilbud på sine specialøl med rabatter helt op til en tredjedel, fortæller Ole Riis.

Lone Lærke Krog
Lørdag er sidste mulighed for at smage på Thy i butikken og “gøre et kup”. Foto: Peter Mørk

Med sin butik har Thy Turistforening villet give et indtryk af Thy, hvor der ud over smag og køb har været tilbud om at opleve en lang række fortællinger fra Thy. Senest var Jens Andersen, der er leder af Bunkermuseet i Hanstholm på besøg, hvor han gav en formidabel fortælling om Atlantvolden, der har et af sine ypperste anlæg i netop Thy.

Hele ideen er baseret på et stærkt samarbejde mellem fødevareproducenter, oplevelsesudbydere og overnatningssteder – samlet under Thy Turistforening, der på den måde igen har knytter stærkt bånd mellem erhverv og turisme, når opmærksomheden skal fanges udenfor området

På den underholdende side er et af de kommende programmer i Søren Dahls radioprogram ”Dahl på Hack” optaget i butikken "Thy i Aarhus", og denne gang med firnurlige vinkler også mod den egn, der er Sørens Dahls hjemegn.

Fiskeauktionen finder sted lørdag sidst på formiddagen.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...