Togulykken: Nordjyde blandt de dræbte

Hjørringenser, der har boet de seneste år på Grønland, var blandt de dræbte i togulykken på Storebæltsbroen

Det forulykkede tog, som nordjyden var med, står nu tildækket på Nyborg Station. Foto: Ritzau/Scanpix <i>Ritzau Scanpix</i>

Det forulykkede tog, som nordjyden var med, står nu tildækket på Nyborg Station. Foto: Ritzau/Scanpix Ritzau Scanpix

HJØRRING:En nordjyde, der har boet på Grønland det seneste par år, er blandt de dræbte i togulykken på Storebæltsbroen onsdag morgen.

Det skriver søsteren til den dræbte 30-årige Kasper Brix Bærndt i et opslag på Facebook.

– 2019 har haft en grusom begyndelse. Min kære bror, Kasper Brix Bærndt er brutalt blevet taget fra os i togulykken. Vi er alle i familien dybt berørte og fyldt med savn. Det føles uretfærdigt, uvirkeligt og som en helt unødvendig ulykke. Jeg har mistet en bror, en barndomsfælle, og en stærk, smuk og dygtig mand som var blevet en ægte ven, skriver Karoline Dahrling Hughes

- Vi i hele familien sender vores varmeste medfølelse til de andre pårørende til ofre i denne hårde tid, skriver hun videre.

Søsteren oplyser, at det var Kasper Brix Bærndts plan at flytte tilbage til Jylland fra Grønland i det nye år.

– Nu er det en helt anden virkelighed. Husk at sætte pris på jeres kære, mens I har dem. Vis dem, de er elsket, og pas på dem så godt I kan. Kære Kasper, vi husker dig med alle vores gode minder. For altid, skriver Karoline Dahrling Hughes.

Nordjyden flyttede til Nuuk i august 2016 og var ansat i sundhedsdepartementet. Han dyrkede blandt Crossfit i fitnessselskabet CrossFit Inua, der også i et opslag på Facebook mindes den dræbte nordjyde.

Sundhedsdepartementet i Grønland udsendte torsdag aften en udtalelse:

- Det er med stor sorg, at vi har fået meddelelsen om, at Kasper Brix Bærndt er en af de omkomne ved togulykken i Danmark den 2. januar. Jeg sender min dybeste medfølelse til Kaspers familie og til alle, som kendte ham, udtaler Martha Abelsen på vegne af departementet.

Fyns Politi oplyste torsdag, at de dræbte er tre mænd og fem kvinder.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Live fra Mia-sagen: Mias veninde er dybt berørt
Luk