Trist at lade penge styre

Så er vindmøllekrigen igen brudt ud på Tuenvej, hvor der nu skal udkæmpes en kamp mellem pengemagten og borgernes ønske om bevarelse af freden og naturen.

Vi har modtaget en mail fra kommunen, hvor en lodsejer bosiddende på Tuenvej ønsker at opstille fire kæmpevindmøller på 185 meter nord for landsbyen Dvergetved.

Denne melding har bragt sindene i kog, da flertallet værdsætter naturen og stilheden højere end støjende, grimme mastodonter af vindmøller, der desuden også er til fare for fuglelivet.

For cirka 25-30 år siden ville samme lodsejer som i dag opsætte vindmøller i området, som flertallet af naboer protesterede kraftigt imod. Kommunen tog heldigvis projektet af bordet, da protesterne og underskriftindsamlingerne var for massive.

I dag bliver kampen sikkert hård, da der er store pengemagter bag projektet, da prisen for en vindmølle ikke kan magtes af fattiglemmer. En vindmølle koster mellem 20 og 100 mio. kr, så investeringen kræver pengestærke investorer, hvilket der selvfølgelig også er taget højde for, hvor en velspækket, lokal godsejer og en kapitalist fra Hirtshals står på førstepladsen. 

Disse investorer kommer jo ikke selv til at bo/leve i nærheden af støjen og genen fra mastodonterne, så de skal jo blot sidde tilbagelænet med åbne hænder og lade pengene strømme ned i de grådige håndflader.

Uforståeligt at den lokale lodsejer ikke værdsætter naturen og den vidunderlige fred og ro den giver i et stresset menneskesind højere end grimme og støjende vindmølle mastodonter.

Trist, når pengene får styringen af mennesket.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.