Ulv har ædt af en nyfødt kalv i Råbjerg

Om det er den nordjyske ulv, der har været på spil, kan dna-prøve ikke bekræfte

Arkivfoto

Arkivfoto

NORDJYLLAND:En ulv har for et par uger siden spist af en nyfødt kalv. Det bekræfter en dna-prøve taget af Naturstyrelsen.

Kadaveret af kalven blev fundet i Råbjerg søndag den 14. februar, og analyser viser spor efter både ræv og ulv, fortæller vildtkonsulent hos Naturstyrelsen Tommy Hansen.

- Der var mange bidemærker i knoglerne, og det var grunden til, at jeg tog dna-prøver, siger han.

Der var ikke tegn, der gjorde, at Tommy Hansen med sikkerhed kan sige, at det er ulven, der har været skyld i kalvens død.

Der var taget store lunser af kalven, og der var mange bidemærker i knoglerne, men der var ikke tegn på, at kalven var bidt ihjel.

- Vi har ikke kunnet fastslå en dødsårsag, og derfor kan kalven være dødfødt, og så er rovdyrene kommet til efterfølgende, siger han.

Kalven var af racen Hereford, der kan gå ude hele året og er ret hårdfør.

Sandsynligvis den nordjyske ulv

Om det er den nordjyske ulv, der holder til i området, der har sat tænderne i ulven, kan dna-prøven hverken be- eller afkræfte med sikkerhed.

- Men det vil jeg helt sikkert tro, siger Tommy Hansen.

Den nordjyske ulv - kaldet GW781m - har været i Nordjylland siden efteråret 2017, hvor den indvandrede fra Tyskland.

Normalt holder den nordjyske ulv sig til hjortevildt, som findes i rigt mål i ulvens jagtområde - det nordlige Vendsyssel.

- Der er ikke tidligere fundet ulve-dna på døde husdyr i Vendsyssel. Så ulven, der holder til heroppe, lever sandsynligvis godt af det hjortevildt, den kan fange i naturen. Vi får ret tit meldinger om, at den er spottet, så vi ved, at den er i området, siger Tommy Hansen.

Ulven er den eneste i Nordjylland, så der ikke udsigt til, at der kommer en ulveflok lige foreløbig.

En familie fik sig noget af en overraskelse, da de tilbage i maj måned pludselig fik besøg af den nordjyske ulv ved deres sommerhus.

Du kan se en video af ulven fra det møde her :

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.