Unge har brug for trygge rammer

Til alle byrådspolitikere i Aalborg Byråd:

UFL (Unge For Ligeværd) er en landsdækkende organisation for unge med særlige behov.

I Aalborg har foreningen en klub, der har hjemme på Springeren - Maritimt Oplevelsescenter, hvor vi har adgang til lokaler. En aftale, som nu har været gældende i de seneste tre år. 

Inden vi fik adgang til disse lokaler på Springeren — Maritimt Oplevelsescenter, søgte vi næsten et helt år for at finde nogle trygge rammer til vores medlemmer.

I vores klub i Aalborg samles vi hver anden tirsdag og starter som regel med fællesspisning. Bagefter er der mulighed for at spille forskellige spil eller bare snakke og hygge med de andre medlemmer eller en af de tre frivillige vejledere.

Der er altid nogen, der har haft en sjov oplevelse siden sidst. Der er som regel også en, der kan en ny og sjov vittighed. Det sker også, at vi får et indlæg af en foredragsholder.

Vores medlemmer har forskellige psykiske og/eller fysiske udfordringer (f.eks. blindhed eller kørestolebruger), der gør at de ikke kan deltage i f.eks. holdsport. De kan også have svært ved at overskue at komme i biografen eller på café sammen med venner. Flere af dem har desuden svært ved selv at finde nye venner eller fritidsinteresser. Så det er altså medmennesker, der har store udfordringer og særlige behov!

Vi har erfaret, at Aalborg Kommune har planer om at fjerne Springerens årlige tilskud, og at det dermed vil betyde, at Springeren lukker.

Vores medlemmer har brug for tryghed og faste rammer og den rummelighed som Springerens personale kan tilbyde. 

Hvis Springeren lukker, skal vi igen ud at finde nye lokaler. Den situation var vi ude i for nogle år siden, og det var i høj grad en meget udfordrende tid for os. Vi tabte faktisk flere medlemmer i samme forbindelse, fordi de følte sig rådvilde. De kunne simpelthen ikke overskue at klubben skulle have nye lokaler, og at det var svært at finde et sted, hvor vi kunne være.

Vi håber, at vi med dette brev kan få Aalborg Byråd til at se på sagen endnu engang.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.