Børn og unge har fri adgang til at spille hasard

Center for Ludomani får flere børn og unge i behandling for såkaldt "skingambling" og frygter stigning

Foto: Nicolas Cho Meier

Foto: Nicolas Cho Meier

NORDJYLLAND:Unge under 18 år har uhindret adgang til at spille om penge på både e-sportkampe og casinospil, fordi de bruger såkaldte "skins" fra det populære computerspil "Counter Strike: Global Offensive" til at lave deres indsatser.

Skins kan beskrives som en slags camouflage, der får våbnene i skydespillet til at se ud på en særlig måde, og de kan handles mellem computerspillerne til flere hundredetusindekroner. Nogle koster dog kun få ører.

Hos Center for Ludomani har de i år haft 18 personer i behandling for "skingambling" indtil videre, hvoraf de ni endnu ikke er fyldt 18.

Til sammenligning havde de 18 personer i behandling for det hele sidste år.

- Vi risikerer en potentiel fordobling, når året er omme. Det er et kæmpe problem, at unge har fri adgang til at spille hasard gennem skinbetting. Jeg er bange for, at problemerne vil blive værre med tiden, siger Henrik Thrane Brandt, souschef og behandlingsleder hos Center for Ludomani.

Ingen ved præcist, hvor mange der gambler med skins, men NORDJYSKE har spurgt 1124 CS:GO-spillere, hvoraf langt de fleste var under 18, om deres gambling-vaner.

638 af dem svarer, at de har gamblet indenfor de seneste 14 dage.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.