Vigtigt at hjælpe familier på vej

Mariagerfjord er i gang - nu skal resten af Danmark følge trop.

I Det Konservative Folkeparti er vi optaget af, at familierne har det godt. For hvis familierne har det godt, så har Danmark det godt. 

Derfor har vi netop foreslået, at vi fokuserer mere og bedre på familierne i dansk politik. 

Det handler blandt andet om, at familierne nemmere skal kunne bestemme over deres barsel med deres børn, i stedet for at vi politikere blander os og øremærker til dit og dat. Og så handler det om, at vi drømmer om et samfund, hvor færre børn vokser op som skilsmissebørn. 

Vi kan selvfølgelig aldrig helt undgå, at ægtefolk går hver til sit. 

I Danmark ender knap 40 procent af alle ægteskaber i skilsmisser om året. Og konsekvenserne er store for børnene. 

Det kan nemlig både gå udover deres trivsel og faglighed i skolen. Men vi kan støtte de par, som har det svært – og ønsker god rådgivning til at komme igennem svære perioder. Alt for mange kriseramte par ender i skilsmisse, hvilket har store konsekvenser for børnene. 

Vi vil gerne hjælpe familierne på vej, så vi forebygger frem for at brandslukke, når konflikten først har vokset sig stor og uløselig. 

Mariagerfjord kommune er en af de kommuner, som tilbyder et fremragende rådgivningsforløb, som hedder "Vores Parforhold".

Det er et gratis tilbud, som andre kommuner med fordel også kunne tage til sig.

"Vores Parforhold" er et tilbud, der lige nu kan tilgås af par bosat i kommunerne Gentofte, Mariagerfjord, Syddjurs og Ikast-Brande. 

Parrene arbejder med deres parforhold ud fra et digitalt univers som giver konkrete redskaber til at skabe konstruktive rammer for gode samtaler og indblik i, hvordan man som par kan møde udfordringer i fællesskab, før det ender i en skilsmisse. 

Det gratis tilbud blev lanceret i Mariagerfjord kommune i marts i år, og det vil være muligt at bruge frem til 31. januar 2025.

Vores forslag, fra Det Konservative Folkeparti, er derfor at afsætte en pulje på 30 mio. kroner, som kommunerne kan søge til at etablere indsatser der forebygger skilsmisser. 

Det er de færreste parforhold med børn, der aldrig oplever problemer. Men når kernefamilien er truet, skal der være hjælp at hente. 

Jeg syntes, at vi skylder hinanden og vores børn at tage ansvar, så vi forhindrer, at børn mistrives, fordi deres forældre ikke har det godt sammen – og I Mariagerfjord Kommune er vi allerede godt i gang.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.