Virus slukker ord og toner

Ordkraft og guitarfestival aflyst

Jonny Hefty skulle have modtaget Ordkraftprisen i år - men han må vente til næste år, hvor der til gengæld er to priser at dele ud. Arkivfoto: Kim Dahl Hansen

Jonny Hefty skulle have modtaget Ordkraftprisen i år - men han må vente til næste år, hvor der til gengæld er to priser at dele ud. Arkivfoto: Kim Dahl Hansen

- Det er ærgerligt og frustrerende, at et helt års møjsommeligt arbejde med at strikke et fantastisk jubilæumsprogram sammen, ikke bliver forløst. Men omvendt har der aldrig i bestyrelsen og projektledelsen været diskussion om, at vi naturligvis skulle påtage os det ansvar, der er nødvendigt i den helt ekstraordinære sundhedssituation, lande befinder sig i.

Det siger formanden for Foreningen Ordkraft, Jørgen Pyndt.

Og han får følgeskab af Finn Svit, der sammen med sin bestyrelse og en masse frivillige også har knoklet et år for en festival, som ligeledes nu er aflyst, nemlig Aalborg Internationale Guitarfestival, der skulle åbne på søndag og vare den kommende uge. Ordkraft skulle have været holdt 16.-18 april i Nordkraft i Aalborg.

- Bestyrelsen for Aalborg Internationale Guitar festival & Competion traf den triste, men helt nødvendige og ansvarlige beslutning på et møde onsdag aften,. siger Finn Svit.

Finn Svit er ærgerlig over aflysningen af årets festival - men der var ikke andet at gøre. Arkivfoto <i>Pressefotograf Henrik Bo</i>

Finn Svit er ærgerlig over aflysningen af årets festival - men der var ikke andet at gøre. Arkivfoto Pressefotograf Henrik Bo

For guitarfolkene har det også været af betydning, at Skipper Clement Skolen, hvor mange deltagere efter planen skulle have overnattet, ligesom en rkke af de steder, der skulle holdes koncerter og workshops, er lukket.

Jørgen Pyndt fra Ordkraft lægger vægt på hensynet til de mange, der risikerer at blive smittet. - Civilsamfundet må bakke op om myndighedernes initiativer og anvisninger. Alt andet ville være dybt uansvarligt, siger han.

Både Ordkraft og guitarfestivalen arbejder allerede nu på at komme stærkt igen og håber, at kunne melde en ny plan ud snarest.

Aalborg Internationale Guitarfestival skulle holdes for 24. gang.Her baseres økonomien først og fremmest på tilskud fra Aalborg Kommne og Statens Kunstfond.

Jørgen Pyndt og den øvrige bestyrelse for Ordkraft satser på at komme stærkt igen næste år. Arkivfoto: Peter Broen.

Jørgen Pyndt og den øvrige bestyrelse for Ordkraft satser på at komme stærkt igen næste år. Arkivfoto: Peter Broen.

- Aflysningen af Ordkraft betyder et økonomisk tab. Men ved at træffe beslutningen allerede nu, så minimerer vi tabene på annullering af kontrakter, leje af lokaler, ekstern logistik og alle de andre tandhjul, der skal drejes på i så stort et set up, som Ordkraft er blevet til. I 2019 deltog op mod 8000 i de tre dages festival, og det samme havde man kalkuleret med i år. Tabet skønnes at blive på mellem 350.000 og 400.000 kr., alt afhængig af resultatet af en række forhandlinger i den kommende tid, siger Jørgen Pyndt.

- Vi skal tale med de mange fonde, organisationer, offentlige myndigheder og enkeltpersoner, som støtter os økonomisk. Mit håb er, at de i lyset af den helt ekstraordinære situation vil lade os overføre bidragene til næste års festival, så vi kan gå i gang med at forberede Ordkraft 2021 på et solidt økonomisk grundlag. Jeg er overbevist om, at der i meget brede kredse er så stor opbakning til Ordkraft, at man vil gøre alt for at vi ikke forsvinder fra den kulturelle palet i Aalborg, siger Jørgen Pyndt.

Pris og plakat

Ved den planlagte åbning 16. april, skulle multikunstneren Jonny Hefty have overrakt Ordkraft-prisen. Den bliver han ikke snydt for, men han må vente med at få den til 2021, hvor der så bliver to Ordkraft-priser at dele ud.

For at markere 10 året for Ordkraft, har Aalborg-kunstneren Nils Sloth udformet en meget smuk, farverig og symbolladet plakat, som man havde glædet sig til at præsentere. Men også den må man vente på til 2021.

- Det er bøvlet og ærgerligt, men for intet at regne imod den helbredstrussel, som lige nu truer os. Den situation kræver ansvarlighed og omsorg. Det mener jeg, vi har udvist, og med løfte om, at vi kommer stærkt igen, når mere normale tilstande igen indfinder sig, siger Jørgen Pyndt.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.