Nordjyllands dyreste musikskole

Thisted Musikskole er i top med brugerbetaling, viser undersøgelse af de nordjyske musikskoler

Den nye musikskole skal ligge her - ud mod Tingstrupvej og ved siden af Thisted Bibliotek, foreslår kommunens forvaltning. Foreløbig har miljø- og teknikudvalget anbefalet den løsning. Foto: Diana Holm

Den nye musikskole skal ligge her - ud mod Tingstrupvej og ved siden af Thisted Bibliotek, foreslår kommunens forvaltning. Foreløbig har miljø- og teknikudvalget anbefalet den løsning. Foto: Diana Holm

THY-HANNÆS:Thisted Musikskole ligger helt i top i Nordjylland, når det gælder brugerbetaling til soloundervisning. Og modsat andre steder er der hverken mulighed for søskenderabat eller en hel eller delvis friplads.

Den høje brugerbetaling betyder, at musikskolen hvert år må bede nogle elever om at stoppe, fordi deres forældre ikke kan eller vil betale.

- Det er selvfølgelig ikke noget, vi bryder os om at skulle gøre, siger musikskoleleder Anders Vittrup.

Ikke stolt over førstepladsen

Heller ikke formanden for musikskolens bestyrelse, Leif Pinholt, er stolt over førstepladsen.

- Vi ville ønske, at vi lå i den laveste tiendedel, og der er ingen tvivl om, at vi savner muligheden for at give søskenderabat og fripladser, siger han.

Bestyrelsen vil nu gå til politikerne med et ønske om et større tilskud til musikskolen:

- Vi vil se, om vi ikke kunne få dem til at indse, at det er en god investering. Der er jo masser af undersøgelser, som viser, at musikundervisning er vejen til klogere børn, siger han.

I skoleåret 2012-13 kostede det i Thisted 3496 kroner for 20 minutters ugentlig soloundervisning i 36 uger. Omregnet til samme undervisningstid er Aalborg Kulturskole billigst med 2156 kr., mens gennemsnittet i Nordjylland er 2622 kr.

Bortset fra Rebild er Thisted i øvrigt den musikskole i Nordjylland, der tilbyder mindst undervisning i løbet af et skoleår.

Nybyggeri til over 20 mio.

Førstepladsen kommer bag på arbejdsmarkeds- og kulturudvalgsformand Arnold Larsen (S), som nu lover at undersøge sagen. På mandag skal udvalget i øvrigt tage stilling til musikskolebyggeriet, som nu tegner til at koste over 20 mio. kr.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.