Nordjyllands Politi er nu på Twitter

Politiet håber på mere åben og nærværende kontakt med nordjyderne

Et screenshot af Nordjyllands Politis profil på Twitter.

Et screenshot af Nordjyllands Politis profil på Twitter.

NORDJYLLAND:Nordjyllands Politi er kommet på det globale sociale internetmedie Twitter.

I første omgang sker det som et forsøg på at kommunikere mere åbent og nærværende med omverdenen, siger Marianne Vestergaard-Lau, linjechef for beredskabet i Nordjyllands Politi.

- Vi glæder os til at prøve kræfter med Twitter. Vi ser Twitter som en god mulighed for at kommunikere hurtigt og direkte med borgerne, siger hun.

Små skridt i starten

Det er første gang, at Nordjyllands Politi officielt forsøger sig på de såkaldte sociale medier, der bliver mere og mere udbredt på internettet. Twitter er meget populært i USA, men siden er endnu ikke slået fuldstændigt igennem i Danmark.

Alligevel tror Marianne Vestergaard-Lau på, at politiets Twitter-profil nok skal få succes.

- Det er første gang, vi tager skriftet ud på de sociale medier, så vi føler os lidt frem og ser, hvor godt det bliver taget imod, forklarer hun.

Bedst til større ting

Og hun glæder sig samtidig over, at der allerede er over 150 personer, der har valgt at følge Nordjyllands Politi på Twitter.

Hun forestiller sig, at det kunne være ved større begivenheder, som ved fodboldkampe, færdselskontroller eller efterlysninger, at Twitter-profilen vil være mest brugbar.

Desuden vil politiet også skrive om indbrudskampagner, efterlysninger, ulykker og andet, politiet gerne vil fortælle offentligheden om – eller bede om borgernes hjælp til.

Ikke til anmeldelser

Marianne Vestergaard-Lau understreger, at politiet ikke modtager anmeldelser og tip via Twitter, ligesom man ikke kan gå i dialog med politiet på Twitter.

Det skal ske på telefon 114, via politi.dk eller ved personlig henvendelse.

Se politiets profil her!
Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.