Nordjyllands Politi: Ingen grund til at frygte granater under travbane

Tag roligt til væddeløb trods frygt for granater fra Anden Verdenskrig, lyder meldingen

Den nordjyske opfinder Jørgen Christensen ved det område i Asaa, hvor han mener at have sporet nazi-guldskatten. Foto: Jesper Thomasen

Den nordjyske opfinder Jørgen Christensen ved det område i Asaa, hvor han mener at have sporet nazi-guldskatten. Foto: Jesper Thomasen

ASAA:Nordjyllands Politi opfordrer nu borgere i Asaa til at tage det roligt - trods rygter om nazi-guld og måske farlig ammunition i jorden ved byens travbane.

De årelange rygter fik for nylig ny næring, da den nordjyske opfinder Jørgen Christensen med selvudviklet udstyr mente af have sporet en mulig guldskat, der måske - eller måske ikke - ligger i jorden ved travbanen, nedgravet under Anden Verdenskrig.

Vendsyssel Historiske Museum har advaret kraftigt mod at forsøge at trænge ind i mulige historiske bunkere i jorden:

- Det kan være meget farligt at grave i krigens efterladenskaber, siger museumsinspektør Sidsel Wählin.

Hun frygter, at der måske kan gemme sig granater med sennepsgas eller anden farlig ammunition dernede.

Det har fået Asaa Borgerforening til at henvende sig til kommunen, som kontaktede Nordjyllands Beredskab, der bad politiet komme med en vurdering.

Og her er meldingen klar:

- De her rygter har verseret længe og giver bestemt ikke anledning til, at borgerne skal ændre adfærd i Asaa og omegn. De skal gøre, som de plejer. Tag roligt til væddeløbet i Asaa 8. juli. Jeg ser det væddeløb hvert år. Det gør jeg også i år, og jeg ryster ikke i bukserne, siger vicepolitiinspektør John Henriksen fra lokalpolitiet i Frederikshavn.

Han er ikke bange for, at gungrende heste kan få eventuel ammunition i jorden under travbanen til at eksplodere.

Men han mener heller ikke, at folk bare skal begynde at grave løs i området.

Området ejes af Asaa Borgerforening, som derfor skal være med til at bestemme, om der må graves efter den mulige nazi-skat.

Allerede i 2013 fortalte den tidligere tyske soldat Wilhelm Kraft, at en nazi-skat blev gravet ned ved Asaa under Anden Verdenskrig. Men historien er aldrig blevet bekræftet.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.