EMNER

Nordjyllands rigeste

Fire nordjyske familier er på Berlingske Business top 100 over Danmarks rigeste - se hvem det er her

A. Enggaard-familien har skabt sin formue ved bl.a. entreprenør virksomhed - her er det rejsegilde på Friis Centeret i Aalborgs midtby. Arkivfoto

A. Enggaard-familien har skabt sin formue ved bl.a. entreprenør virksomhed - her er det rejsegilde på Friis Centeret i Aalborgs midtby. Arkivfoto

NORDJYLLAND:Fire nordjyske familier er med på den nyeste liste over Danmarks rigeste personer/familer.

Det er Berlingske Business, der hvert år laver listen, der i år er udvidet fra top 50 til top 100, og det er den udvidelse, der gør, at nordjyderne er kommet med.
De fire familier, der er på listen, ligger nemlig på pladserne som nummer henholdsvis 65, 73, 77 og 95.

Nordjyske placeringer

De fire placeringer ifølge Berlingske Business er:

Familien Enggaard ligger på en 65. plads. Formuen er skabt gennem A. Enggaard Holding, der arbejder med entreprenør- og ejendomsvirksomhed. Den personlige formue er på 1,1 milliard kroner.
Familien Fossing ligger på en 73. plads. Formuen er skabt gennem BMF Holding, der arbejder med præfabrikeret lejr- og campudstyr med mere. Den personlige formue er en milliard kroner.
Familien Nowak Nielsen ligger på en 77. plads. Formuen er skabt gennem Nowaco, som arbejder med fødevaregrossistvirksomhed. Den personlige formue er 950 millioner kroner.
Familien Stig Hans Lausten ligger på en 95. plads. Formuen er skabt gennem Kunststof Holding, som arbejder med plastindustri og grafisk virksomhed. Den personlige formue er 700 millioner kr.

Bjergbestigning

Alle fire nordjyske familier har dog et noget af en bjergbestigning foran sig, hvis de skal i nærheden af Danmarks rigeste.

Set på landsplan er der sket en ændring helt i toppen.
Her ligger nu familien Kirk Kristiansen, der ifølge Berlingske Business har øget deres formue med næsten 45 procent til hele 55,3 milliarder kroner.
En anden familie, der er avanceret på listen, er familien Louis-Hansen, der via den børsnoterede medicovirksomhed Coloplast er nået op på 17,6 milliarder kroner i formue.

Tøj og dyner

Virksomheden laver bl.a. brystproteser og stomiposer og andet udstyr til medicinalndustrien.

Foran de to nævnte familier ligger familien Holck Povlsen, der står bag tøjkoncernen Bestseller og Lars Larsen - bedre kendt som Dyne-larsen med hele Jysk koncernen bag sig. De to har formuer på henholdsvis 24,6 og 18 milliarder kroner.
Her kan du læse mere om Danmarks rigeste.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.