Færdselsforseelser

Nordjysk advokat vil hjælpe Bendtner

Advokat vil arbejde for, at Nicklas Bendtners kæmpebøde skal sættes væsentligt ned

Nicklas Bendtners kæmpebøde for spirituskørsel skal være markant mindre, end der umiddelbart er lagt op til, mener hans advokat.

Nicklas Bendtners kæmpebøde for spirituskørsel skal være markant mindre, end der umiddelbart er lagt op til, mener hans advokat.

KØBENHAVN:Nicklas Bendtner, der natten til søndag blev taget for spritkørsel i København, har hyret den nordjyske advokat Michael Juul Eriksen, der vil arbejde på at få nedsat den bødestraf, som venter på fodboldspilleren.

- Han mister sit kørekort i tre år og normal praksis er, at man skal betale 1/25 af årslønnen (brutto, red.) ganget med promillen. Og det er bødestørrelsen, jeg agter at udfordre og få sænket markant, siger Michael Juul Eriksen til Ekstra Bladet.

Rammes hårdere end andre

Ifølge flere medier vil Bendtners bøde angiveligt blive på omkring tre millioner kroner, medmindre det lykkes advokaten at få sat den ned.

- Man skal huske på, at Nicklas skal tjene sine penge på 10-12 år, mens normale danskere måske har en stabil indtægt på 40 år. Han bliver med andre ord ramt ”hårdere”, og loven tager ikke stilling til sådan en situation.

- Jeg er ansat til at få den mindst mulige straf, og jeg mener, at der bør være noget, der hedder rimelighed i proportionerne i sådan en sag, lyder det fra advokaten.

Håber på hurtig retssag

Som konsekvens af sin spritkørsel har Bendtner fået karantæne fra landsholdet det næste halve år.

Angriberen har på grund af en lyskeskade ikke spillet fodbold siden december. Han er i denne sæson udlejet fra Arsenal til Juventus.

Advokaten håber på, at retssagen kan finde sted i denne uge. Bendtners promille er endnu ukendt.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.