Nordjysk borgmester skifter parti

Borgmesteren i Thisted skifter fra Venstre til Konservative, efter at hun mistede borgmesterkandidaturet

Borgmester Lene Kjelgaard Jensen skifter fra Venstre til Konservative. Foto: Nicolas Cho Meier

Borgmester Lene Kjelgaard Jensen skifter fra Venstre til Konservative. Foto: Nicolas Cho Meier

THISTED:Thisteds borgmester, Lene Kjelgaard Jensen, har torsdag aften meldt sig ud af Venstre og ind i Det Konservative Folkeparti. Dermed træder hun ind i den konservative gruppe i kommunalbestyrelsen.

Det fremgår af en pressemeddelelse og er en direkte konsekvens af, at hun tabte kampen om at blive Venstres spidskandidat ved kommunalvalget til november. Derfor føler hun, at hun ikke havde en fremtid i Venstre, men hun vil gerne fortsætte i lokalpolitik:

- Mange borgere har opfordret mig til at fortsætte mit politiske arbejde. Det vil jeg gøre i Det Konservative Folkeparti. Nu skal vi i fællesskab videre med de politiske udfordringer, siger Lene Kjelgaard Jensen.

Den konservative gruppeformand i Thisteds kommunalbestyrelse, Jens Kr. Yde, ser frem til samarbejdet med borgmesteren.

- Vi byder Lene Kjelgaard Jensen velkommen i gruppen. Vi har haft et rigtig godt samarbejde med Lene igennem hendes otte år som borgmester, siger Jens Kr. Yde.

Torben Overgaard, der er valgt som konservativ spidskandidat til kommunalvalget i Thisted Kommune, glæder sig over at få Lene Kjelgaard Jensen med på holdet.

- Med Lene Kjelgaard Jensen på den konservative liste går vi styrket ind til kommunalvalget. Vi står som parti i en rigtig god position. Vi vil arbejde for at sikre et borgerligt flertal i kommunen, og vi vil fortsat arbejde for et bredt samarbejde i kommunalbestyrelsen, siger Torben Overgaard.

Med tilgangen af Lene Kjelgaard Jensen er den konservative gruppe i kommunalbestyrelsen i Thisted nu oppe på fire medlemmer.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden