Aalborg

Nordjysk charterbureau solgt

Det Ringkøbing-baserede Primo Tours har købt SunCharter og bliver dermed landets femtestørste charterkoncern med 85.000 årlige rejsende

Arkivfoto: Torben Hansen

Arkivfoto: Torben Hansen

AALBORG:Den danske charterbranche har fået en ny stor aktør, efter at Primo Tours har købt SunCharter, der primært har satset på charterrejser på det nordjyske marked. Det skriver Dagbladet Ringkøbing-Skjern.

Primo Tours har tidligere købt Aarhus Charter, og fremover vil koncernen under de tre brandnavne, Primo Tours, Aarhus Charter og SunCharter sende 85.000 chartergæster på ferie.

De tre selskaber fortsætter som selvstændige selskaber og med Bjarke Hansen fra Primo Tours som direktøren for det hele. Han forventer sig meget af opkøbet.

- Vi tror på, at der er et godt match mellem de tre charterbureauers fokus på den enkelte gæsts oplevelse og et højt serviceniveau; samlet set vil vi komme til at stå endnu stærkere, ikke mindst når det gælder produkttilbuddene, siger han til Dagbladet Ringkøbing-Skjern.

Dækker hele Jylland

De tre brands har hver deres geografiske tyngdepunkter:

Primo Tours står stærkt i Syd-, Vest- og Midtjylland, Aarhus Charter i Århus-området og med købet af SunCharter overtager koncernen 30 procent af alle nordjyske chartergæster.

Koncernen kommer dermed til at dække stort set hele Jylland.

Stordriftsfordele

Bjarke Hansen har en forventning om, at opkøbet vil give koncernen en række stordriftsfordele, der af kunderne vil opleves som et øget udbud af rejser og et højt service- og rådgivningsniveau.

Her er det en stor hjælp, at alle tre brands under Primo Tours-paraplyen anvender de samme it- og bookingsystemer, hvilket selvfølgelig gør det let at udvikle samarbejdet.

SunCharter ejes af DK rejs-koncernen, der også i samme ombæring sælger flyselskabet Airnavia til Primo Tours. Airnavia flyver med udgangspunkt i Aalborg Lufthavn til blandt andet Tenerife, Korfu, Kreta, Malta, Varna, Rhodos og Grand Canaria.

Bjarke Hansen fortæller, at Primo Tours fik en forespørgsel fra DK rejs om, hvorvidt det vestjyske selskab var interesseret i et opkøb.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.