Nordjysk dansedarling runder 40

Marianne Eihilt dansede sig ind i danskernes stuer i ”Vild med dans” - nu vil hun have børn

Marianne Eihilt - vil have børn. Arkivfoto

Marianne Eihilt - vil have børn. Arkivfoto

KØBENHAVN:For knap 10 år siden var det nok primært danseentusiaster og professionelle hoftevrikkere, der kendte til den prisvindende danser Marianne Eihilt.

Men i 2005 kom den lyshårede danserinde for alvor på danskernes læber, da hun fredag efter fredag gav den gas på dansegulvet i TV 2-programmet ”Vild med dans”.

Onsdag runder aalborgenseren 40 år.

Inden Eihilt for alvor blev en del af fredagsunderholdningen, kæmpede hun sig til tops som professionel danser.

Allerede i Eihilts unge dage fyldte dansen meget. I teenageårene dansede hun som ynglingedanser, hvor hun i sin sommerferie knoklede fire timer om dagen. Senere rykkede hun op i den voksne række.

Efter at have afsluttet handelsskolen udskiftede Marianne Eihilt hurtigt bøgerne med danseskoene. Dansen skulle være hendes levevej, og derfor valgte hun at uddanne sig som danseinstruktør.

Det meste af Eihilts dansekarriere har været i selskab med hendes trofaste dansepartner Brian Juul Eriksen. På dansk jord vandt de tilsammen 10 mesterskaber, hvilket er dansk rekord.

Marianne Eihilt var med fra start i programmet ”Vild med dans”. Her beviste den rutinerede danser, at hun kan få selv en bredskuldret kuglestøder og en kendis-handyman til at svinge med hofterne.

To sejre

Igennem seks sæsoner har hun hevet to sejre hjem. Første gang var med skuespilleren Robert Hansen og den anden var med Joachim B. Olsen, der dengang var professionel kuglestøder.

Men man skal stoppe, mens legen er god, og Eihilt har derfor ikke været med i de seneste sæsoner af danseprogrammet.

Dansen har haft sine ofre både i kærlighedslivet og på børnefronten. Ønsket om at få børn har altid været der, så nu vil hun bruge kræfter på at etablere en familie.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.