Hobro

Nordjysk dyst om Fyrkat

To kampgrupper fra Hobro og Aalborg kæmper i weekenden om ringborgen

9
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Foto: Martin Damgård

HOBRO:Hele weekenden bliver der råbt kampråb og krydset klinger i Hobro.

Vikingecenter Fyrkat holder for første gang Nordjysk Mesterskab i såkaldt wargame. To vikingekampgrupper med cirka i alt 20 deltagere fra Nordjylland har meldt sig til, og de dyster om, hvem der er bedst til at spidde med spyd og beskytte sig med skjold.

Kampene mellem grupperne ”Nihug” og ”Ihwar” fra henholdsvis Hobro og Aalborg foregår hele weekenden. Søndag udråbes en sejrherre, som udover æren kan gå derfra med nøglerne til selve ringborgen fra Harald Blåtands tid.

- Vi kalder det et mesterskab og sætter borgen på spil for at ’spice’ det lidt op, siger museumsmedarbejder Jakob Pedersen og tilføjer:

- Weekenden går med mange kampe, i dag (lørdag, red.) tre og i morgen tre. Det er den samlede pointstilling, der afgør slaget.

Alle er velkomne til at kigge forbi søndag.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.