Nordjysk fodboldkommentator død

Jens Jørgen Brinch er død efter længere tids kamp mod kræft

Jens Jørgen Brinch fortsatte med at arbejde som fodboldkommentator trods sin kræftsygdom. Arkivfoto

Jens Jørgen Brinch fortsatte med at arbejde som fodboldkommentator trods sin kræftsygdom. Arkivfoto

AALBORG:Den kendte nordjyske fodboldkommentator Jens Jørgen Brinch er død natten til lørdag, 57 år gammel.

Jens Jørgen Brinch, der var født og opvokset ved Give, men boede i Aalborg, var sportsjournalist og døde på KamillianerGaardens Hospice i Aalborg efter mere end syv års kamp mod en kræftsygdom, som til sidst viste sig uovervindelig.

Jens Jørgen Brinch var ansat på TV3 Sport og inden da på TV 2 Sporten og DR. Derudover var han i en årrække sportsjournalist på fodboldmagasinet Tipsbladet.

Jens Jørgen Brinch var meget åben om sin kræftsygdom, som blev konstateret i begyndelsen af 2006. Operationer og kemobehandlinger blev sat ind, og undervejs var der perioder uden tegn på kræft, men sygdommen vendte tilbage.

Fortsatte med at arbejde

Trods sygdommen valgte Jens Jørgen Brinch at fortsætte sit arbejde.

- Selv om håret er faldet af, og jeg er træt, arbejder jeg igennem. Man kan sige, at sporten og ikke mindst fodbolden i den her periode er min trøst. Jeg glemmer min sygdom, når jeg kommer ind på et stadion, udtalte han i bogen »Sportens stemmer«, der udkom tidligere i år.

Det var som fodboldkommentator, Jens Jørgen Brinch, blev mest kendt, men i starten af karrieren var han også tv-kommentator ved speedway, og det førte til forfatterskab af bogen ”Hans Nielsen – speedwayens gentleman” om den verdensberømte speedway-kører.

Jens Jørgen Brinch efterlader sig ægtefællen, psykolog Pia Solholt, og datteren Sara.