Nordjysk gymnasium samler 250 elever og lærere trods corona

Rektor på Nørresundby Gymnasium og HF ser ikke noget problemer i, at mange elever samles under coronakrisen.

AALBORG:I denne uge fejrer Nørresundby Gymnasium og HF i Aalborg årets afgangselever, og i den forbindelse er 250 elever og lærere inviteret til et arrangement i skolens kantine. Det skriver Nordjyske.

For mens coronakrisen har sat en stopper for vogntur og fester til den lyse morgen, har gymnasiet været nødsaget til at finde andre alternativer.

Som erstatning skal elever og lærere spise morgenmad, uddele kåringer og spille rundbold, og så bliver dagen afsluttet med frokost, vin og øl.

Sammenkomsten sker dog i en tid, hvor myndighederne fraråder store forsamlinger med mange klasser samlet.

Gymnasiets rektor, Søren Hindsholm, siger, at man har vurderet udviklingen af coronasmitte i Nordjylland, før man har taget beslutningen.

- Det er jo efterhånden nemmere at finde ti veganere i Nordjylland, end det er at finde én med corona, siger han til Nordjyske.

I retningslinjerne for genåbningen af gymnasier for de ældste elever anbefaler myndighederne blandt andet, at gymnasierne så vidt muligt tidsinddeler klasserne, så de afholder frokost og frikvarter forskudt. Det skal ske, for at der ikke er samlet for mange på samme tid.

Imens er Nordjylland en region, hvor der i øjeblikket er flere kommuner, som ikke har registreret nogen nye smittetilfælde i en uge.

Det er ikke første gang, at Nørresundby Gymnasium og HF har fået offentlighedens opmærksomhed under coronakrisen.

I begyndelsen af marts valgte gymnasiet at sende elever på studietur til Italien. Det skete, mens landet allerede dengang var hårdt ramt af coronavirus.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.