Sport

Nordjysk håndboldtræner skifter til russisk storklub

Kristian Pedersen skal være assistent for Jan Leslie i storklubben Rostov-Don

Kristian Pedersen har smidt tøjlerne i Team Vesthimmerland for at prøve lykken i Rusland. Arkivfoto: Lars Pauli

Kristian Pedersen har smidt tøjlerne i Team Vesthimmerland for at prøve lykken i Rusland. Arkivfoto: Lars Pauli

AARS:Kristian Pedersen er kun en arbejdstilladelse fra at skifte sit trænervirke for Team Vesthimmerlands herrer i Danmarks tredjebedste række til et nyt job i en verdens allerbedste klubber på kvindesiden.

Kristian Pedersen har skrevet under på en kontrakt med den russiske storklub Rostov-Don, hvor han skal være assistenttræner for danske Jan Leslie.

- Det hele er sådan set faldet på plads. Jeg har dog ikke fået visum og arbejdstilladelse endnu, så der går nogle dage, inden jeg kan tage afsted, siger Kristian Pedersen, der har fået orlov fra sit bankjob.

Han går dermed samtidig fra at være træner på deltid til at fokusere 100 procent på trænergerningen.

Kristian Pedersen kender Jan Leslie, der har haft stor succes i den russiske klub de seneste to sæsoner, og det er også derfor, at den nordjyske træner pludselig blev et tema til assistentposten i Rostov-Don.

- Jeg har kendt Jan i mange år. Han var træner for Team Vesthimmerland, da jeg spillede i klubben i slutningen af 90’erne. Siden har vi holdt kontakten, og jeg har også besøgt ham i Rostov, der er en by på størrelse med København.

- Jeg er godt klar over, at mit navn ikke stod på listen i Rostov-Don. Men Jan har anbefalet mig og på en måde lagt hovedet på blokken. Jeg håber bare, at jeg kan leve op til forventningerne. Ét er at træne Team Vesthimmerland i 2. division, noget andet at være assistent i en af de helt store klubber på kvindesiden. Jeg håber, at jeg har, hvad der skal til, siger Kristian Pedersen.

Kristian Pedersen får senest sin arbejdstilladelse i slutningen af oktober, men der arbejdes på højtryk for, at han kan få lov at tage hul på den nye tilværelse indenfor få dage.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst