Virksomhedsøkonomi

Nordjysk is er populær i Afrika

Nordjylland er hovedsæde for iskold afrikansk succes

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Udenrigsminister Villy Søvndal (SF) skal da lige smage en Fan Milk is, nu han er i Ghana, synes direktør for fabrikken i Ghana Jesper Jeppesen (til højre).

GHANA:I 1960 etablerede købmand Erik Emborg Fan Milk fabrikken i Ghana.

I dag har Fan Milk bredt sig til i alt syv vestafrikanske lande: Ghana, Nigeria, Togo, Elfenbenskysten, Liberia, Benin og Burkina Faso, hvor dens produkter er kendt af enhver.
Is, frossen yoghurt og juice findes i supermarkeder, på tankstationer og ikke mindst på ladet af rigtig mange cykler. Imellem gadesælgere, der falbyder alt fra vinduesviskere til brød og tandbørster, snor sig også cykelbude med is i kølebokse. På to hjul sørger tilsammen 25.000 sælgere for, at produkterne kommer helt ud til kunderne. Gennem et net af franchisetagere får sælgerne udleveret cykel og andet udstyr leveret af Fan Milk.
Sidste år havde koncernen en omsætning på knap 751 millioner kroner og et overskud på 91 millioner kroner. Hvad angår det ghanesiske selskab lå omsætningen på 370 millioner kroner og overskuddet på hele 85,7 millioner kroner. I år håber Jesper Jeppesen på, at både overskud og omsætning i Ghana vil stige med 30 procent.
I 23 år har Jesper Jeppesen arbejdet som administrerende direktør for Fan Milk i Ghana. Han har oplevet både overgangen fra en militær til en civil ledet regering og pres fra afrikanere, der ville have bestikkelse.
- Man skal ikke lade sig skræmme. Her er store muligheder, siger Jesper Jeppesen, der anbefaler andre interesserede i at springe med på vognen.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst