EMNER

Nordjysk isolering til canadisk tjæresand

Logstor indgår kontrakt om isolering af 90 km rørledning i Alberta

Udnyttelsen af tjæresand som energikilde er i stærk vækst i Canada, og nordjyske Logstor har fundet et nyt marked for sine isolerede rør.

Udnyttelsen af tjæresand som energikilde er i stærk vækst i Canada, og nordjyske Logstor har fundet et nyt marked for sine isolerede rør.

LØGSTØR:Rørvirksomhed Logstor i Løgstør skal udføre isoleringen på olieledningen på et storstilet energiprojekt i Canada.

Virksomheden har indgået kontrakt med TransCanada PipeLines Limited om at udføre isolerings- og installationsopgaver på Northern Courier Pipeline projektet i delstaten Alberta. Det planlagte projekt omfatter en 90 km lang rørledning, som skal transportere bitumen - det brændbare del af råstoffet tjæresand - fra udvinding i Fort Hills til East Tank Farm nord for Fort McMurray i Alberta.

Olieproduktet er så tyktflydende, at det skal opvarmes for at kunne pumpes gennem rørene.

En del af kontrakten er udlagt til underleverandøren Shaw Pipe Protection, som er en division i rørgiganten ShawCor Ltd.

Kontrakten omfatter isoleringsbeklædning af de 90 km rør, der har en diameter på 24 tommer (610 mm). Arbejdet ventes i gang i løbet af efteråret, og opgaven skal udføres på Shaw Pipe Protection’s anlæg i Camrose, Alberta.

Ordrens værdi ønsker Logstor ikke at oplyse, men kommunikationschef Kurt Weis lægger ikke skjul på, at der er tale om en stor opgave.

Logstor foretog i 2007 isolering af 57 kilometer rørledning i samme område.

- Det er en god niche ved siden af vores hovedprodukt, fjernvarmerør, siger Kurt Weis.

Ordren vil dog kun afføde få arbejdspladser i Nordjylland i form af support og projektledelse.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst