Nordjysk jagt på unikke værker

NORDJYSKE er lige nu på jagt efter 11 steder, hvor der hersker en ganske særlig ånd

Værk af Ole Tersløse. Mon det bliver noget i den retning, han laver til læserne?

Værk af Ole Tersløse. Mon det bliver noget i den retning, han laver til læserne?

NORDJYLLAND:NORDJYSKE Medier har onsdag fået 200.000 kroner af Region Nordjylland til kunstprojektet ”Stedets Ånd”.

Det er et kunstprojekt, der har til formål at udfordre en stribe kunstnere. De i alt 11 medvirkende kunstnere vil alle få tildelt en nordjysk lokalitet, og ud fra dette sted skal de så skabe et unikt værk. Såvel billedkusntnere, som forfattere og musikere vil blive involveret i projektet, der vil løbe over hele 2013.

Nordjylland er fyldt med steder, der er særligt beåndede. Steder hvor man kan fornemme en ganske særlig atmosfære. Steder af en ganske særlig skønhed. Steder med særlig stor historisk betydning. Og det er disse steder, vi nu går på jagt efter.

Alle nordjyske kommuner besøges

I projektet vil vi besøge i alt 11 forskellige steder i de 11 nordjyske kommuner. Hver af de 11 deltagende kunstnere får tildelt et specifikt sted, og så skal de skabe et værk ud fra den særlige ånd, der hersker over steder. De deltagende kunstnere vil enten være nordjyder, eller de vil på anden måde have en ganske særlig tilknytning til regionen.

Kunstnerne vil blive inden for alle genrer: Det kan være billedkunst, litteratur eller musik. Tanken er naturligvis, at billedkunstnere laver billeder, at musikere skaber lyd og at forfattere finder ord for at udtrykke sig. Men der er på den anden side set heller ikke nogle begrænsninger: Vil forfatteren male, vil kunstneren komponere eller vil musikere skrive, så er der også plads til det.

Projektet starter 24. januar, hvor kunstneren Ole Tersløse som den første skal bide an med udfordringen. Han skal besøge Asdal Voldsted nord for Hjørring. Det er et sted, præget af stor skønhed rent naturmæssigt, men det er også et sted, hvor man for alvor mærker historiens vingesus. Og med udgangspunkt i præcis denne lokalitet, skal han skabe sit værk.

Hver måned sit værk

Værket vil blive præsenteret i kulturtillægget i NORDJYSKE. Samtidig vil der være et større portræt af kunstneren, hvor han dels fortæller om sig selv, og dels fortæller om sit værk.

Projektet vil køre hele kalenderåret, og vi vil præsentere en ny kunstner og en ny lokalitet alle måneder i 2013 bortset fra juli.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.