Nordjysk lærer hædret: Giver ikke karakterer

To nordjyske lærere tildelt priser for deres undervisningsmetoder

En lærer på Aalborg katedralskole, Rasmus Lundby, roses for at undlade at give elever karakterer for opgaver - nu har han fået en pris. Foto: Henrik Bo

En lærer på Aalborg katedralskole, Rasmus Lundby, roses for at undlade at give elever karakterer for opgaver - nu har han fået en pris. Foto: Henrik Bo

NORDJYLLAND:To nordjyske lærere blev onsdag hædret med priser, da dagbladet Politiken uddelte i alt ni undervisningspriser.

En særpris i kategorien for gymnasier gik til lærer Rasmus Lundby fra Aalborg Katedralskole.

Han underviser i samfundsfag, og når eleverne afleverer en opgave, får de ikke en karakter tilbage. I stedet tager han en snak med eleverne om opgaven og giver dem såkaldt "feedforward", som skal motivere dem fremad.

En af eleverne, der har indstillet Rasmus Lundby til prisen, skriver, at præstations-presset fjernes, men at eleverne samtidig får lyst og plads til at udfordre sig selv og tage chancer.

Det faglige panel skriver i motiveringen for pristildelingen, at Rasmus Lundby tager "livtag med præstationskulturen i læringsrummet" og den automatiske fokusering på karakterer.

Panelet fremhæver hans evne til at "tage temperaturen" i klassen og derfra tilrettelægge undervisningen, skriver politiken.dk.

Med særprisen følger 25.000 kr.

Powerpoint - nu med tale

Lærer Anders Rishøj fra EUC Nord i Hjørring fik hovedprisen i kategorien for erhvervsskoler.

I motivationen for pristildelingen lægger et fagpanel vægt på, at han er "yderst bevidst om sine metoder i de forskellige fag. I it er undervisningen ofte meget praktisk anlagt, mens det i samfundsfag gælder den demokratiske dannelse og kunsten at argumentere."

Flere af de elever, der havde indstillet ham til prisen, fremhæver en af hans undervisningsideer: "Han indtaler uddybende forklaringer til sine powerpoints, så eleverne kan gå i dybden med stoffet, når det passer dem og i eget tempo - og igen og igen. Det er ikke mindst en stor hjælp for ordblinde elever", skriver politiken.dk.

Med prisen følger 75.000 kr.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.