Nordjysk Lift i åben krig med Finansiel Stabilitet

Overfører driften til et nyt selskab, fordi det ifølge direktør er umuligt at samarbejde med den statslige institution

Nordjysk Lift kører videre som hidtil. Men der er tale om et nyt firma. Arkivfoto <i>Bente Poder</i>

Nordjysk Lift kører videre som hidtil. Men der er tale om et nyt firma. Arkivfoto Bente Poder

HJØRRING:Siden 2012 har Nordjysk Lift med hovedkontor i Hjørring og 11 afdelinger spredt over hele landet arbejdet på at komme ud af en million-gæld til Finansiel Stabilitet.

I perioden er gælden næsten halveret, men alligevel arbejder Finansiel Stabilitet efter Nordjysk Lifts opfattelse alene på at få Nordjysk Lift til at gå konkurs.

Efterhånden er samarbejdet mellem parterne blevet så anspændt, at Nordjysk Lift nu vælger at overføre alle sine driftsaktiviteter til et nyt firma.

Ikke en spareøvelse

- Vi har i de seneste måneder oplevet en usædvanlig aggressiv og ufleksibel adfærd fra Finansiel Stabilitets side, og nu er vi simpelthen kørt fast, så vi ser ikke anden udvej end at overfører aktiviteterne til et nyt firma under samme navn. Det betyder, at Finansiel Stabilitet ikke får de 46 millioner kroner, der resterer at blive indfriet. Desuden skylder vi andre kreditorer nogle få millioner, men de vil blive betalt, siger administrerende direktør Per Nielsen fra Nordjysk Lift.

Han afviser, at manøvren handler om at spare 43 millioner kroner:

- Vi har løbende indfriet gælden og vi har i flere omgange forsøgt at få Finansiel Stabilitet til at udlevere en liste med vurdering af vores maskiner, så vi kunne afhænde nogle af dem og afdrage mere på gælden. Men det har trods flere rykkere ikke været muligt.

Store fejl

Firmaets advokat, Anker Laden-Andersen, Hjørring, tilføjer, at der også er konstateret store fejl i det arbejde, som Finansiel Stabilitet og det tilsyn, der er nedsat til at arbejde med Nordjysk Lift, har udført.

Blandt andet er firmaets skattepligtige indkomst beregnet næsten 31 millioner kroner for højt og en underskudssaldo ligeledes næsten otte millioner kroner for stor.

I forbindelse med oprettelse af det nye firma ventes det, at 80 arbejdspladser kan bevares, og at kreditorer og samarbejdspartnere kun påvirkes i mindre grad.

NORDJYSKE har bedt Finansiel Stabilitet om en kommentar til sagen, men det har man ikke ønsket.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Nu har Gravenshoved-eleverne fået deres undskyldning
Luk